Kézzel fogható különbség

Miközben a Barcelona küldöttsége tarolt a FIFA-gálán, a katalán együttes tagjainak és szurkolóinak szembe kell nézniük azzal, hogy a spanyol futballbajnoki cím első számú favoritja immár a Real Madrid. A fővárosiak eddig is három pont előnnyel vezettek a vörös-kékek előtt, de vasárnap késő este az Espanyol 1-1-et ért el a „Barca” ellen, azaz a két nagy közti különbség öt pontra nőtt.

Noha Pep Guardiola, a Barcelona szakvezetője sietett leszögezni, hogy „messze még a bajnokság vége”, a megakasztott favorit számára a döntetlen különösen fájó azért, mert Turienzo Alvarez, a mérkőzés bírája „nem vette észre Raul Rodriguez nyilvánvaló kezezését a kilencvenedik percben”. Az idézet nem barcelonai lapból, hanem a madridi Marcából való. Elvégre csak a játékvezető nem látta, hogy – miután Piqué lövése lepattant a felső lécről – Pedro labdáját az Espanyol hátvédje „kivédte”.

Maga Raul Rodriguez azt mondta: „Kéz volt, de nem én vezettem a meccset...”

Madridban – talán kabalából – sem a bírói tévedést, sem az ötpontos fórt nem kommentálták, ám a királyi gárda nyilván jó hangulatban készül a Király Kupa nyolcaddöntőjének ma esti (22) malagai visszavágójára. Az első meccset – 0-2-ről fordítva – a Real Madrid nyerte 3-2-re, igaz, a mostani vendéglátók annak ellenére sem tartják lehetetlennek a továbbjutást, hogy az egyaránt sérült Joaquin és Julio Baptista nélkül lépnek pályára. A Barcelona –amely csütörtökön játszik Pamplonában – gyakorlatilag a nyolc között van már, hiszen az első mérkőzésen 4-0-ra győzött az Osasuna ellen. Amennyiben mindkét sztárgárda negyeddöntős lesz, úgy az újabb kupafordulóban két örökrangadó következik.

A bajnokság élmezőnye: 1. Real Madrid 43 pont, 2. Barcelona 38, 3. Valencia 34.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.