Pesti gyors

Martina Sablikova is jégre lép a ma délután háromkor kezdődő gyorskorcsolya Európa-bajnokságon az 1869-ben megnyitott, s most csaknem ötmilliárd forintból felújított városligeti létesítményben.

A huszonnégy éves cseh sportoló a szakág legkülönösebb versenyzőinek egyike: kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnok, pedig hazájában lényegében nincs edzésre alkalmas pálya.

– Ösztöndíjprogramok, támogatott edzőtáborok segítik a felkészülését –mondja Sallak György, a hazai szövetség főtitkára, a nemzetközi szervezet fejlesztési bizottságának vezetője. Az elöljáró hozzáteszi: a sportág népszerűsítését szolgáló akciók a rövid pályás szakág újkorimagyar sikereiben is szerepet játszanak.

A hét végi vetélkedőn tizennyolc ország mintegy nyolcvan korcsolyázója vesz részt. A mezőny tagja egy magyar versenyző is. Érdekesség, hogy Tóth Ágota Németországban készült a viadalra, mert nem volt tréningezésre alkalmas hazai pálya. Ennek ellenére a sportágnak magyar olimpiai bajnoka is van; apró szépséghiba, hogy Hunyady Emese osztrák színekben győzött. Aktuálisan nem várhatók ilyen sikerek amagyar gyorskorcsolyázóktól, ám a városligeti létesítmény rekonstrukciója nyomán új lendületet kaphat a sportág. A hazai elöljárók a szakág népszerűsítését tartják a legfontosabb feladatnak, így különleges jegyakcióval szeretnék elérni, hogy megteljen a lelátó. Az 5000 forintos napi belépőt megvásárlók négy alkalommal ingyen korcsolyázhatnak a pályán, amelyre egyébként 1300 forintért válthatnak tikettet a hét végén. Értsd: kvázi spórol, aki megnézi az Eb futamait...

Jégre lépett
Jégre lépett
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.