Kassai kijutott az Eb-re

Az UEFA közzétette a 2012-es lengyel–ukrán közös rendezésű futball Európa-bajnokságon szereplő tizenkét játékvezető névsorát. Kassai Viktor (képünkön), a 2010-es világbajnokság spanyol–német elődöntőjének, s a Bajnokok Ligája idei döntőjének dirigense is helyet kapott a listán. A tornán föllép Howard Webb, a vb-finálé angol bírája, valamint az olasz Nicola Rizzoli és a német Wolfgang Stark is. Az UEFA – a sportág szabályalkotó testületének döntése nyomán – lehetőséget kap arra, hogy a kontinensviadalon is alkalmazza az öt játékvezetős rendszert, azaz Kassai négy asszisztense is utazik az Eb-re. Az „extra kollégák”, miként a BL-ben és az Európa Ligában, az alapvonalról segítik a játékvezetőt. (A „csapat” tagjait februárban jelölik ki.)

A 36 éves magyar játékvezetőt Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség játékvezetői bizottságának vezetője értesítette a hírről a grémium tegnapi elnökségi ülése után.

– Nem ért váratlanul a hívás, segítőimmel a világbajnokság óta arra készülünk, hogy az Eb-re is kijussunk. Már csak azért is, mert 2008-ban még csupán tartalék-játékvezetőként vettem részt a kontinenstornán, s most külön öröm, hogy négy kollégával utazhatok, azaz előfordulhat, ami korábban sohasem: öt magyar játékvezető lehet a pályán egy Eb-meccsen – mondta érdeklődésünkre Kassai.

A célokat firtató kérdésünkre a magyar topbíró így felelt: – Két csoportmérkőzés jut minden részt vevő bírónak, s az a feladatunk, hogy ezeket a találkozókat a lehető legjobban vezessük le. Minden egyéb már csak hab a tortán...

Kassai Viktor a világbajnokságon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.