Meghiúsult a vízilabdások gigaberuházása

A Népszabadság információi szerint eldőlt: nem valósul meg a vízilabdázók hozzávetőleg tizennégy és fél milliárd forintos gigaprojektje. A szövetség elöljárói a Megyeri híd pesti hídfője és az Aquaworld közötti területre álmodták meg a sportági központot.

Az elképzelés szerint a centrumban helyet kapott volna egy 4500 néző befogadására alkalmas, ötvenméteres fedett, egy hasonló paraméterű nyitott uszoda, valamint legalább három tanmedence. A vízilabdázók az úgynevezett látványsportágakat támogató cégeknek társaságiadó-kedvezményt nyújtó jogszabályt kihasználva húzták volna föl a létesítményt. Ám a törvény úgy szól: az 500 millió forintnál több pénzt igénylő projektek elindításához az adó- és a sportpolitikáért felelős miniszter beleegyezése is kell.

Ennek oka, hogy a kormány – a költségvetési következmények miatt – ellenőrizni akarja a nagyszabású beruházásokat. (A Fidesz szakpolitikusainak egyike zárt körben korábban így fogalmazott: „Nem akarunk közpénzből akasztói stadionokat építeni.”) Lapunk úgy tudja: az illetékes tárcák már jelezték a Nemzeti Sport Intézetnek, illetve a szakszövetségeknek, mely tervek megvalósítását támogatják. Napokon belül fény derül arra, a kormány pontosan mennyi pénzt szán a fejlesztésekre. Amint arról már hírt adtunk, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaanyagainak egyike legföljebb 20 milliárddal számolt, ám csaknem 70 milliárdnyi igény érkezett.

Igaz, a vízilabdázók tervére mondott nem egy tizennégymilliárdos kérdőjelet máris eltüntetett.

Vízilabda edzés a Fradi pályáján - a pólósok nem kapnak álomstadiont a kormánytól
Vízilabda edzés a Fradi pályáján - a pólósok nem kapnak álomstadiont a kormánytól
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.