Eredeti latin

Négy győzelem, négy döntetlen, négy vereség: ez a Milan és a Barcelona eddigi nemzetközi kupamérkőzéseinek a mérlege. Teljes a kiegyensúlyozottság, már csak azért is, mert legutóbb a Nou Campban 2-2 volt a végeredmény. Csakhogy... A Milan futballistái mindmáig utoljára 2004-ben nyertek a katalánok ellen, és Alessandro Costacurta, a vörös-feketék korábbi trófeahalmozó hátvédje azt mondta: „A Barcelona és a Real Madrid most jobb, mint a Milan.”

Thiago Silva, akit Costacurta a világ jelenlegi legkiválóbb belső védőjének nevezett, a rá vonatkozó megállapítást, ha nehezen is, elfogadja, ám a klubcsapatát érintő véleménnyel vitatkozik. „Vagyunk olyan erősek, hogy legyőzzük a Barcát” – jelentette ki, és Massimiliano Allegri, a ma esti vendéglátók edzője is arra készül, hogy együttese átveszi a csoport első helyét a napjaink etalonjának tartott vetélytárstól. „Nem szabad türelmesnek lennünk, azaz nem nézhetjük, hogy a Barcelona szokása szerint passzolgasson – említette. – Ha a labdabirtoklási arányt az ötven százalék közelében tartjuk, akkor van esélyünk a sikerre.” Megfogalmazni ezt könnyű, megvalósítani már nehezebb. Kiváltképp, ha figyelembe vesszük, hogy a Milan a legutóbbi tíz hazai BL-mérkőzéséből csak hármat nyert meg. Igaz, az olasz bajnokságban jó szériában van – sorozatban elért hat győzelmet követett a múlt hét végi firenzei 0-0 –, de ez idő alatt a „tiki-taka” bajnoka, a Barca sem szenvedett különösebben a spanyol ligában (öt győzelem, két döntetlen). Mármint a pályán nem, mert lelkileg nyilván meggyötörte a katalánokat, hogy az első helyet át kellett adni az örök rivális Real Madridnak.

A BL-rangadó előtt Allegri egyelőre vacillál: Robinhót vagy Alexandre Patót állítsa-e a kezdőcsapatba? Pep Guardiola nagymester nem tűnődhet a másik két brazil bevetésén, mert Daniel Alves eltiltása, Adriano pedig sérülése miatt nem szerepelhet. A Milan várhatóan az Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Nocerino, Boateng, Van Bommel, Aquilani – Ibrahimovic, Alexandre Pato (Robinho), míg a Barcelona a Valdes – Puyol, Mascherano, Piqué, Abidal – Xavi, Busquets, Fabregas – Alexis Sanchez, Messi, David Villa tizeneggyel vonul ki a San Siro gyepére.

Igazán nem rossz szereposztás, de Costacurta megjegyezte azt is: „Guardiola Barcelonája olyan, mint amilyen Arrigo Sacchi Milanja volt. E kettővel konkuráló klubcsapatot nem láttam.” S a Barca híveinek ugyancsak örömöt okozott azzal, hogy hozzátette: „Ez is, az is 5-0-ra verte a Real Madridot.”

Az más kérdés, hogy a királyi gárda elleni fényes diadalt nem manapság, hanem még 1989-ben (a BEK elődöntőjében) ünnepelték Milánóban...

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, ÖTÖDIK FORDULÓ

A csoport: Bayern München–Villarreal 3-1, Napoli–Manchester City 2-1. Az állás: 1. Bayern 13 pont, 2. Napoli 8, 3. Manchester City  5, 4. Villarreal 0.

B csoport: CSZKA Moszkva–Lille 0-2, Trabzonspor–Internazionale 1-1. Az állás: 1. Inter 10, 2. Trabzonspor 6, 3. Lille 5, 4. CSZKA 5.

C csoport: Manchester United–Benfica 2-2, Otelul Galati–FC Basel 2-3. Az állás: 1. MU 9, 2. Benfica 9, 3. Basel 8, 4. Galati 0.

D csoport: Real Madrid–Dinamo Zagreb 6-2, Lyon–Ajax 0-0. Az állás: 1. Real Madrid 15 (már továbbjutott), 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Dinamo 0.

E csoport: Leverkusen–Chelsea, Valencia–Genk. Az állás: 1. Chelsea 8, 2. Leverkusen 6, 3. Valencia 5, 4. Genk 2.

F csoport: Arsenal–Dortmund (Digi Sport Plus, 20.40), Marseille–Olimpiakosz. Az állás: 1. Arsenal 8, 2. Marseille 7, 3. Dortmund 4, 4. Olimpiakosz 3.

G csoport: Zenit Szentpétervár–APOEL Nicosia (Digi Sport, 17.40), Sahtyor Donyeck–Porto. Az állás: 1. APOEL 8, 2. Zenit 7, 3. Porto 4, 4. Donyeck 2.

H csoport: Milan–Barcelona (Digi Sport, 20.15), BATE Boriszov–Viktoria Plzen. Az állás: 1. Barcelona 10, 2. Milan 8 (már mindkettő továbbjutott), 3. Boriszov 2, 4. Plzen 1.

Tűnődő Guardiola
Tűnődő Guardiola
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.