Illő gól a nívóhoz

Kevés néző előtt még kevesebb futball: ez volt Poznanban, a barátságos mérkőzés első félidejében. Pontosabban, a labdarúgásból a magyar válogatott nem mutatott be semmit sem; ami olykor a játékra emlékeztetett, azt a lengyel együttes produkálta. A labda szinte ki sem került honfitársaink térfeléről, ám az ellenfél is – amelynek kezdő csapata kilenc poszton változott meg az olaszok elleni múlt pénteki tizenegyhez képest – „vegyeshez” illő teljesítményt nyújtott, az Eb-színhelyen messze távol maradt az Eb-nívótól.

Ezzel együtt a 27. percben – Blaszczykowski perdítése után – Brozek „hintába” ültette Vanczákot, de csúnyán fölé lőtt, igaz, tíz perccel később korrigált: az üres kapuba gurította azt a labdát, amely Mierzejewski lövése nyomán pattant ki Bogdánról (1-0).

A második félidő elején tíz magyar néző volt a pályán, Bogdán viszont akcióban maradt, és lábbal mentette Mierzejewski ziccerből kapura küldött lövését. Aztán hazánk fiai – nicsak! – megjelentek az ellenfél tizenhatosán, sőt ötösén, s Glowacki csak úgy tudott „szerelni”, hogy lerántotta Priskint. A nyilvánvaló tizenegyest az észt bíró elmulasztotta megítélni... Majd Hajnal játszotta meg az egyetlen magyar csatárt, aki azonban jó helyzetből „hazaadott”.

A roppant szolid színvonalú meccs legnagyobb bravúrja a 70. percben következett: Lewandowski hat méterre állt az üres hálóval szemben, de valósággal kifejelte a labdát a kapuból... Nyolc perccel később kiváltképp búsulhatott emiatt, mert Elek jobbról középre játszott, és Priskin tíz méterről, egyből a bal sarokba lőtt (1-1).

Vanczák pedig a bal sarkot választotta: Blaszczykowski hosszú – és nehézkes – cselsorozata után váratlanul a saját hálójába „küzdötte” a labdát (2-1).

Ez a gól mindent elmondott erről a találkozóról...

További barátságos mérkőzéseken: Honduras–Szerbia 2-0 (gól: Bengtson 2), Macedónia–Albánia 0-0. Szlovénia–Egyesült Államok 2-3 (Matavz 2, illetve Duddle, Dempsey, Altidore), Ukrajna–Ausztria 2-1 (Milevszki, Devics, illetve Kucser – öngól), Dánia–Finnország 2-1 (Egger, Bendtner, illetve A. Eremenko), Luxemburg–Svájc 0-1 (Xhaka). A további találkozók első kiadásunk zárta után értek véget.

LENGYELORSZÁG MAGYARORSZÁG 2-1 (1-0)

Barátságos mérkőzés, Poznan, 10 000 néző. Jv.: Kaasik (észt).

Lengyelország: Fabianski – Wojtkowiak (Gol, 84.), Wasilewski, Glowacki (Piszczek, 59.), Komorowski – Rybus, Blaszczykowski, Dudka (Jodlowiec, 65.), Matuszczyk, Mierzejewski (Obraniak, 73.) – Brozek (Lewandowski, 66.).

Magyarország: Bogdán – Varga, Vanczák, Juhász, Laczkó – Koman, Sándor (Hajnal, 46.), Gera, Tőzsér (Elek, 46.), Dzsudzsák – Priskin (Feczesin, 81.). Gól: Brozek (37.), Priskin (78.), Vanczák (85., öngól).

Blaszczykowski akcióban
Blaszczykowski akcióban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.