Ezúttal nem mart a Hypo

Fölényes győzelem, hullámzó, zaklatott játék Győrött az osztrák Hypo női kézilabdacsapata ellen, és a második félidő eleji méltatlan kínlódást nem teljesen takarja el a sikeres végjáték a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén.

Ez a rezüméje annak a meccsnek, melynek nagy tétje már nem volt, hiszen szombaton a francia Metz szoknyás lányai megverték a dán Randerst, így a kisalföldi együttes csak valószerűtlenül súlyos vereséggel szorult volna vissza a csoport éléről a még mindig továbbjutást jelentő második helyre.

A vasárnapi visszavágótól a Győrött játszó brazil Amorim azt várta, hogy visszaáll a világ rendje, s ez alatt nyilván magabiztos ETO-diadalt értett. Görbicz pedig „pokoli” közönséghangulatból akart az elsőséget jelentő mennybe kerülni.

Mindkettejük kívánsága teljesült, bár a világ rendjére azért jó lesz majd vigyázni. A csoportmérkőzéseken kétszer is szokatlanul elbukott a Győr: először megmagyarázhatatlan módon, idegenben a „könnyű” Randers ellen, majd Németh András edző osztrák csapatával, a Hypóval szemben.

A győri mérkőzés elején úgy látszott: talpra állt a szerdai bécsi keringőtől elszédült magyar csapat. A meccs elején az történt, ami az osztrák fővárosban: az ETO vezetett (4:1-re, aztán 12:6-ra), miközben erőteljesen védekezett, ledönthetetlennek látszó falat vont a hatosvonal elé. A házigazdák a szélső Nascimentót és az osztrák csapat beálló sait is kiszorították, így a Hypo tanácstalan játékosai előkészítés és helyzet nélkül dobálták a kapura a labdát, jórészt esélytelenül.

A másik oldalon a győzedelmes indiánüvöltésben verhetetlen Radicsevics szórta a gólokat, hatalmas lövésekkel kapcsolódott be Lekics, okos, ravasz labdákkal Görbicz a bal szélről. Úgy tetszett, sima lesz a győzelem, hiszen Lunde kapus ugyancsak kitűnt, ennek megfelelően a szünetben öt góllal vezetett a vendéglátó csapat.

Aztán a második félidő elején váratlanul megzavarodott a Győr. Úgy „játszottak” a lányok, mint azok, akik először vannak együtt egy számukra ismeretlen pályán. Ennek kiváltó oka az volt, hogy Németh kitűnő tréner, és a pihenő alatt nemcsak lelkesítő szavakkal, hanem átszervezéssel, tanácsokkal frissítette fel a Hypót.

Ekkor teljesen szétesett a Győr. A 39. percben egyenlítettek a lényegében szurkolók nélkül érkező vendégek, az ETO pedig mindent kihagyott, amit lehetett, sőt azt is, amit nem.

Amorim gólja mozdította ki helybenjárásából a magyar együttest, s ettől kezdve egy ideig a kézilabdában ingatag két-három gólos különbség mutatkozott a felek között. A végén aztán beindult a henger, nyolc góllal nyert az ETO (37:29), jórészt a fékezhetetlen Radicsevics őrölte fel az osztrákok esélyeit.

A BL középdöntőinek sorsolását kedden Bécsben tartják. Azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek össze egymással. A világhírű játékosokkal teletűzdelt Győr egy kicsit kifújhatja magát, de nem lehet teljesen nyugodt.

Még nincs kész ez a csapat.

Magyar itt, magyar ott: Hornyák (Győr) és mögötte Temes (Hypo)
Magyar itt, magyar ott: Hornyák (Győr) és mögötte Temes (Hypo)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.