Győri szüret

Minél többször megkapálják a szőlőt, annál finomabb lesz a bor – ezt mondta Józsi bácsi a házi kamerába a BL-meccs előtt Nyúlon, a csapatösszetartás és jótékony borpalackozás címén szüretelő győri kézilabdás lányoknak.

Nem tudható, hogy Konkoly Csaba szakvezető metaforaként értelmezte-e a szőlősgazda tanácsát az edzésmunkában, mindenesetre a dán Randers ellen egy „jól megművelt” együttes lépett a pályára szombaton Győrött.

A garnitúrának volt miért visszavágnia: a BL-címre régóta, az idén újra komoly eséllyel pályázó győri csapat ugyanis a nemzetközi kupa csoportmeccseinek első fordulójában idegenben csúnyán és érthetetlenül kikapott a fiatal dán együttestől, Konkoly szerint azért, mert nem csapatként játszott a megújult Győr, hanemmindenki egyedül próbált nyerni. Annak pedig Garas Dezső és Kern András a megmondhatója: egyedül nem megy...

Nyilván lehettek feszültségek is a némiképpen fölforgatott, megfrissült csapatban – Mravikova befejezte pályafutását, Spiridontól és Bradeanutól megváltak, jöttek a fiatal világsztárok Északról –, mivel újraosztották a szerepeket. A szombati meccsen már látszott, hogy mindenki megtalálta, s elfogadja a helyét. A zseniális Görbicz nem vesztette el a koronáját azzal, hogy az irányító posztról – Vérten sérülésének is „köszönhetően” – gyakran a bal szélre került. A Randers elleni meccsen főként onnan dobott gyönyörű gólokat.

A szép arcú és célratörő Lekics is megkapta azt a szerepkört, amelyért ide jött, s jól be is játszotta. Löke pedig egyszerűen betöltötte a játékteret, hátul takarított, elöl pedig gólokkal piszkolta be a riadt dánok reményeit.

A védelemről és Lunde kapusról – Pálinger sérülése miatt szinte végig ő védett – legyen elég annyit mondani, hogy a dánok csupán a tizenötödik perc végén dobták a második góljukat...

A brazil Amorim átlövései láttán pedig senkinek sem lehettek kétségei afelől, hogy a győri játékosnak helye van hazája csapatában a londoni olimpián. Ha mindez nem lenne elég: a hajrában Radicsevics is megfékezhetetlen volt. A dán együttesnek nem volt igazi vezéregyénisége, s bár kulturáltan játszott, egyetlen pillanatig sem volt esélye a győzelemre. Pedig kísérői bíztak a sikerben: a mellettem ülő dán újságírók egyike ordított, később talán a pályára is beszaladt volna, előbb bírót verni, aztán gólt dobni, végül megadóan még a laptopját is összecsukta: ma ez van. Nincs mit tenni.

Tizenöt góllal győzött a Győr (35:20), s vezeti a csoportját. A norvég Löke a meccs végén a kis fiával táncolt örömében a pályán a közönségnek. Eszembe jut, hogy a csapatot vendégül látó nyúli szőlősgazda, Józsi bácsi pincebejáratán ez a felirat olvasható: „Ki e pince borát kóstolta, az Úr kísérje hazáig.”

Papírformában

A Békéscsaba női csapata bejutott a nyolcaddöntőbe az EHF Kupában, miután kettős győzelemmel búcsúztatta a macedón Vardar Szkopjét. A párharc mindkét találkozóját a magyar klub otthonában rendezték: a pénteki mecscset 39:20-ra, a szombatit 40:20-ra nyerte Kovács Péter együttese. Sstfriesland Sew csapata ellen idegenben győzött 34:19-re. A Fehérvár az Uskudárt verte 35:23-ra, így tetemes előnnyel utazhat a törökországi visszavágóra

Egy az egyben. Müller és Amorim párharca
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.