Újdelhiben is a régi

Lassan egy hónapja kétszeres világbajnok már Sebastian Vettel (Red Bull), mégsem vesz vissza a tempóból: mesterhármast ért el az első Indiai Nagydíjon. Megnyerte az időmérőt, a versenyt, és a leggyorsabb kört is ő futotta. Azaz nem történt semmi különös Újdelhiben: ahogyan az idén megszokhattuk, csak Vettel után volt valódi verseny.

A rajt pillanataiban a magabiztosan elhúzó német extraklasszis mögött komoly csata alakult ki: a harmadik helyről startoló Fernando Alonsót (Ferrari), majd a második pozícióból induló Mark Webbert (Red Bull) is megelőzte Jenson Button (McLaren). Jól kapta el a rajtot Michael Schumacher (Mercedes) is, hiszen – három helyet javítva – a nyolcadik pozícióba jött fel. Izgalomra adott okot az is, hogy a mezőny végén lévők közül többen összeakadtak, megpördültek.

Csók a kupának
Csók a kupának

Az eseményekben később már nem bővelkedő futamot némiképp színesítette, hogy ismét egymásra talált a vehemens Lewis Hamilton (McLaren) és az eredménytelensége miatt kissé frusztrált Felipe Massa (Ferrari). Hamilton a belső íven próbálta előzni a brazilt, ám ő nem hagyott neki helyet, ráhúzott, s összeütköztek. A vétlen Hamilton – akit az idén sokszor figyelmeztettek már agresszív vezetési stílusa miatt – kétségbeesetten emelte fel a kezét, ám most nem kellett aggódnia:Massát büntették meg. Mindketten folytatni tudták a versenyt, igaz, a brazil már nem sokáig: ahogyan az időmérőn, úgy a futamon is kitörte kocsija első futóművét az egyik kerékvetőkövön.

A pénteki és szombati szervezési hibák ellenére gond nélkül megtartott futamon az idei tizenegyedik győzelmét arató Vettel után Buttont intették le, aki így megerősítette második helyét az összetettben. A harmadik Alonso, a negyedik Webber, az ötödik pedig a futamról futamra gyorsabb Schumacher lett.

Indiai Nagydíj: 1. Vettel (német), 2. Button (brit), 3. Alonso (spanyol), 4. Webber (ausztrál), 5. Schumacher (német), 6. Rosberg (német, Mercedes), 7. Hamilton (brit), 8. Alguersuari (spanyol, Toro Rosso), 9. Sutil (német, Force India), 10. Perez (mexikói, Sauber).

A vb-pontverseny állása: 1. Vettel 374 (már bajnok), 2. Button 240, 3. Alonso 227, 4. Webber 221, 5. Hamilton 202.

Konstruktőrök: 1. Red Bull 595 (már bajnok), 2. McLaren 442, 3. Ferrari 325.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.