Az Öreg Hölgy látogatása

Ha a táblázatot nézzük, kis győzelmet, ha a hagyományokat vesszük alapul, akkor nagy futballdiadalt aratott az „Öreg Hölgynek” nevezett Juventus, amely a San Siróban nyert 2-1-re az Internazionale ellen.

A házigazda kék-feketék csupán a tizenhatodik helyet foglalják el a tabellán, miután az eddigi kilenc fordulóban mind össze két alkalommal szereztek három pontot, és a mostani volt az ötödik vereségük. A Juventus viszont még veretlen (öt győzelem, négy döntetlen), és – a legtöbbszörös olasz bajnokhozméltón – listavezető a Serie A-ban.

A Juventus első gólja, a szerző: Vucsinics
A Juventus első gólja, a szerző: Vucsinics

„Itália derbijén”, ahogyan az Inter–Juvét emlegetik, Vucsinics közelről a léc alá emelt labdájával szerzett vezetést a torinói csapat,majd Maicon a tizenhatos oldalvonalától a „rövid” felsőbe küldött, szenzációs lövéssel egyenlített. Aztán az első gólban is közreműködő, a mezőny legjobbjának választott Matri finoman játszotta viszsza a labdát Marchisiónak, aki a tizenhatosról nagyon pontosan továbbított a bal kapufa mellé, belülről (1-2).

„Az Inter maga a naplemente” – jegyezték meg az itáliai lapok. E szerint a Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini – Pepe, Vidal (Pazienza, 89.), Pirlo, Marchisio – Vucsinics (Del Piero, 84.), Matri (Estigarribia, 70.) összeállításban futballozó Juventus a hajnal...

Akárcsak az Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Aquilani, Van Bommel, Boateng (Emanuelson, 66.), Nocerino (Ambrosini, 88.) – Robinho (Cassano, 73.), Ibrahimovic összetételben fellépő Milan. A mind jobban felzárkózó címvédő együttes ezúttal az Örök Városban nyert – 3-2 az AS Roma ellen –, és sorozatban a negyedik győzelmét aratta (előzőleg: Palermo 3-0, Lecce 4-3, Parma 4-1). Az eredményekből kitetszik, hogy a Milan újabban nem adja három gólnál alább: most Ibrahimovic fejelt kettőt, Nesta pedig egyet. Allegri edző elégtételt vett a kritikusokon, mert azt mondta: „ez a siker válasz a korábbi bírálatokra”, és „az egészen különleges” Ibrahimovicon kívül kiemelte Abbiati kapust is. Mert igaz, hogy az AS Roma csupán két perccel a befejezés előtt szépített 3-2-re, a meccs minden volt, csak sima nem... További eredmény: Udinese–Palermo 1-0 (Di Natale). Az élmezőny: 1. Juventus 19 pont, 2. Udinese 18, 3. Milan 17.

Holnap megint BL

Kedden megkezdődik a csoportmérkőzések negyedik fordulója a Bajnokok Ligájában. A program:

E csoport: Valencia–Leverkusen (Digi Sport, 20.15), Genk–Chelsea (Digi Sport Plus, 20.40). Az állás:

1. Chelsea 7 pont, 2. Leverkusen 6, 3. Valencia 2, 4. Genk 1.

F csoport: Arsenal–Marseille (TV2, 20.30), Dortmund–Olimpia-

kosz. Az állás: 1. Arsenal 7, 2. Marseille 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Dortmund 1.

G csoport: APOEL Nicosia–Porto, Zenit Szentpétervár–Sahtyor Donyeck (Digi Sport Plus, 17.55).

Az állás: 1. APOEL 5, 2. Zenit 4, 3.

Porto 4, 4. Sahtyor 2.

H csoport: BATE Boriszov–Milan (Digi Sport, 17.45), Viktoria Plzen–Barcelona. Az állás: 1. Barcelona 7, 2. Milan 7, 3. BATE 1, 4. Plzen 1.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.