Meccsek alja

Új megvilágításba került Törtei Tamás pécsi labdarúgó vesztegetési ügye. Immár úgy tetszik: a huszonhat éves balhátvéd nem abban vétkes, hogy nem jelentette, amikor be akarták őt vonni a „bundába”, hanem inkább abban, hogy maga is bundázni akart.

Az első hír az volt: a Pécs október 3-án felmentette az edzések látogatása alól Törteit, mivel a játékos nem azonnal, hanem csak három nappal később jelezte: „ajánlatot” kapott. Elmondása szerint egy ismeretlen telefonáló arra ösztönözte: szervezzemeg, hogy a Pécs veszítse el a Siófok elleni Liga Kupameccsét. A mecseki klub nyomban tájékoztatta is az MLSZ-t és a rendőrséget a történtekről. A szövetség az év végéig eltiltotta Törteit, mert nem jelentette huszonnégy órán belül a megkeresést, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig nyomozást indított gazdasági vesztegetés bűntettének alapos gyanújával. A nyomozásról a rendőrség egyelőre nem ad információt.

Pécs: reflektorfényben
Pécs: reflektorfényben

Pénteken enélkül is mélyültek valamelyest az ismereteink. A Győr ellen készülő Pécs szokásos, bajnoki forduló előtti sajtótájékoztatóján ugyanis esélylatolgatásnál fontosabb mondandója volt Bérczy Balázs klubigazgatónak és Mészáros Ferenc edzőnek.

Szerintük Törtei nem mondott igazat: nem ismeretlen telefonáló, hanem volt játékostársa, a Barcson futballozó Balogh Tamás kereste meg őt – a maga testi valóságában – a bundatervvel. Ezt Törtei utóbb ismerte csak el, s az MLSZ ennek hatására függesztette fel a héten Balogh játékjogát. Azt is megtudtuk, hogy Törtei megpróbálta két társát – Regedei Csabát és Gyánó Szabolcsot – bevonni a Siófok- meccs eladásába. A két társ azonban ellenállt, és felszólította Törteit: jelentse a klubvezetésnek Balogh ajánlatát. Törtei csak ekkor mondta el a Pécs elöljáróinak, hogy megkeresték. Arról azonban nem beszélt, hogy ő már partnereket is próbált találni a bundához. A tájékoztatón ott volt Gyánó is, aki röviden megerősítette: Törtei konkrét ajánlatot tett neki.

Azaz a hátvéd vétke túlmegy a hallgatáson. Amúgy a bundához – a jelek szerint – a Siófoknak nincs köze; valószínűleg fogadási csalás szándéka motiválta a bundaszervezőket. Az október 5-én lejátszott mérkőzés 1-1-gyel zárult. A hazai Tippmix kínálatában egyébként nem szerepelt a Siófok–Pécs Liga Kupa-meccs, így csak találgathatunk: kinek nincs jobb dolga annál, mint hogy pénzt tegyen egy ilyen „métára”? Mondhatnánk azt is: aki erre pénzt tesz, bármit megérdemel.

Hogy a manipulátorok mit érdemelnek, azt meg döntse el a bíróság.

(Szombaton a Pécs 3-1-re legyőzte a Győr csapatát az NB1 14. fordulójában. aszerk)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.