„Csehül” kezdődött

Isztambulban megkezdődött a női világbajnokság, amelyet – a négy Grand Slam-viadal mögött – az ötödik legrangosabb tornaként tartanak számon a sportágban. A két négyes csoportban zajló mérkőzéseket a Török Olimpiai Bizottság korábbi elnökéről, Sinam Erdemről elnevezett tizenhatezer férőhelyes ultramodern arénában rendezik, s a különleges csarnokban a wimbledoni győztes Petra Kvitova (képünkön) sikerét hozta az első találkozó. A cseh játékos 6:2, 6:4-re múlta felül az orosz Vera Zvonarjovát. A Vörös csoportban vívott meccs második szettjében Kvitova 4:1-re elhúzott, s bár ellenfele kiegyenlített, végül nem volt szükség több játszmára.

A kvartett másik mérkőzésén a jelenlegi első számú játékos, a dán Caroline Wozniacki szorosabb csatát vívott a lengyel Agnieszka Radwanskával, a meglepetés azonban elmaradt (5:7, 6:2, 6:4).

A vb-n a világranglista első nyolc helyezettje vehet részt. A csoportküzdelmek első két helyezettje jut az elődöntőbe, majd a keresztbe játszás győztesei mérkőznek a fináléban. Érdekesség, hogy a címvédő belga Kim Clijsters ezúttal nem lehetett tagja a mezőnynek, mert sorozatos sérülései miatt hátrébb került a rangsorban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.