Szombat esti hőemelkedés

„Béla, ezt nem hiszed el. Csak a Szécsi, senki más. Csak a Zoli játszott normálisan. Hihetetlen...”

A telefonbeszélgetés-foszlányt az egri Bitskey Aladár uszoda fölötti dimbes-dombos utcák egyikén csíphette el a figyelmes járókelő, hozzávetőleg tíz perccel azután, hogy a vendéglátók bajnoki címvédő pólócsapata három góllal kikapott a Vasastól a BL C csoportjának nyitómeccsén.

Aki még nem tudná: sporttörténelmi hónapok részesei a magyar pólóalakulatok legjobbjai, ugyanis az európai szövetség illetékeseinek sikerült azonos kvartettbe sorsol niuk mindhárom hazai részvevőt, így a klubtorna akár az OB I kihelyezett tagozatának is tekinthető. Ennek megfelelően Gerendás György, a heve siek trénere azt jövendölte, hogy a mérkőzések – az unalomig ismert párosítások okán – érdektelenségbe fulladhatnak, s lám: ha erős túlzás is lenne azt állítani, hogy a kutya sem volt kíváncsi a szombat esti medencepartira, most tényleg „elmaradt” az Egerben amúgy megszokott tribünroskadozás.

Mondhatnánk, a helyi szurkolók szemszögéből jobb is, hogy legföljebb a képernyőt bámulva kellett szentségelniük, mert, miként Béla informátora utalt rá: finoman szólva is hagyott némi kívánnivalót maga után az Eger játéka, úgyhogy Gerendás tradicionális, „csapkodok-rugdalok” előadására ezúttal akadt indok bőven. Igaz, a 0:2-vel zárult első felvonás után, a 4:3-as hazai vezetéssel zárult második nyolc percben többször is felhangzott a rovásírásos molinó alatt feszítő egri tábor Vasas-meccsekről jól ismert kórusa, a „Szedd ki, Viktor, szedd ki!”, a folytatásban a fővárosiak kapuját igen hatékonyan őrző Nagy Viktor jóval többet mosolyoghatott az ellenfél drukkereinél. Aztán 5:3 is lett még, de az Eger számára ezen a ponton véget ért a meccs.Már az utolsó labdára úszásnál 5:5-öt mutatott az tábla, a befejező negyedben pedig – miközben a közönség okkal bosszankodott a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter immár második, esélytelen ívben eleresztett, nagyvonalú ejtésén – végleg elsüllyedt a házigazda.

A riválisuknál jóval kreatívabb, akaratosabb, na meg eredményesebb Vasas játékosai percekkel a dudaszó előtt – háromgólos előnyük birtokában –kizárólag arra ügyeltek, hogy végigjátsszák a támadóidőket, így aztán a helyiek a vártnál valamivel korábban csörgethették meg az asszonyt, hogy kezdhetimelegíteni a levest odahaza.A szombat esti (láz helyett legföljebb hőemelkedésig jutó), 8:5-tel záruló csata megnyerésével az angyalföldi klub pólósai jókora lépést tettek a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzése felé, az eg riek pedig elmerenghetnek azon: amennyiben hasonlóképpen folytatják, aligha lesz okuk más örömre, mint hogy a belgrádi Partizanhoz teendő látogatást leszámítva országjárássá szelídült csoportszakaszban egy csomó utazási költséget megspórolnak.

Szeged: szenzáció

A BL C csoportjának másik találkozóján a Szeged csapata bravúros győzelmet aratott a címvédő Partizan Belgrád otthonában. Vincze Balázs együttese komoly hátrányt ledolgozva – az utolsó negyedet 4:1-re nyerve – diadalmaskodott 9:8-ra, s a siker értékéből mit sem von le, hogy az igazsághoz hozzátartozik: a szerbektől a nyáron öt játékos távozott, míg magyar idegenlégiósuk, Molnár Tamás eltiltása miatt nem lehetett ott a Benjica uszoda medencéjében. A második számú kontinentális sorozat, az Eurokupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésein: Savona (olasz)–Honvéd 14:10, Szolnok–Sturm Csehov (orosz) 13:13.

Felül a Vasas (Decker), alul az Eger (Mezei)
Felül a Vasas (Decker), alul az Eger (Mezei) FOTÓ: MTI KOVÁCS ANIKÓ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.