Mezeket le!

Frappáns eseménnyel kezdődik a vasárnap déli Manchester United–Manchester City rangadó: egy brit fogadóiroda konténert helyez el az Old Trafford bejárata előtt, melyben a két csapat szurkolói elhelyezhetik feleslegessé vált, illetve váló Carlos Teveztri kóikat. A rakományt Argentínába szállítják, és jótékonysági intézményeknek adják.

Tevez maga nem jut szerephez a derbin. A City várhatóan hétfőn hozza nyilvánosságra a pénteken lezajlott fegyelmi vizsgálat eredményét. Ez volt hivatott eldönteni: vajon a dél-amerikai „vándormadár” csak a bemelegítést vagy a csereként való beállást tagadta meg szeptember 27-én Münchenben, a Bayern elleni BL-csoportmérkőzésen. A tévéfelvételek nyomán a honvággyal küzdő, Argentínában maradt családját nélkülöző, nyughatatlan és boldogtalan játékos lázadását minden bizonnyal szerződésszegésnek minősítik, a büntetés pedig akár hatheti fizetése is lehet, ami esetében meghaladja az egymillió fontot.

Ami a manchesteri meccset illeti, a Sir Alex Fergusontól származó szállóigével a „lármás szomszédokként” emlegetett City hosszú idő óta először előzi meg a Unitedet a bajnoki táblázaton: a világ legdrágább csapata két ponttal vezet a szenzációs startja után megtorpanó riválissal szemben. Igaz, a United vigyáz parádés rekordjára: az Old Traffordban rendezett legutóbbi huszonöt bajnoki találkozója közül huszonnégyet megnyert. Roberto Mancini viszont kevéssé leplezi becsvágyát, hogy az „égszínkékek” – 1968 óta először – elhódítsák a bajnoki címet.

Szakértők szerint a manchesteriek találkozásának lassan akkora jelentősége lesz a futballnaptárban, mint korábban a United és a Liverpool egymás elleni meccseinek volt. Alan Hansen, a „vörösök” régebbi legendás védője, a BBC szombat esti futballösszefoglalójának veterán kommentátora kifejtette: „A City vitathatatlan előretörésének jeleként mind több United-szurkoló látná szívesebben a Liverpool, mint a City esetleges elsőségét.” Kétségtelen, a vasárnapi vendégek komoly kihívásnak teszik ki a tizenkilencszeres bajnoki aranyérmest, ám Sir Alex kifejezetten szereti a rá nehezedő nyomást, és az a perspektíva is ösztönzi, hogy ha a City az abudzabi Manszúr sejk minden befektetése ellenére sem jut ötről a hatra, azaz nem tudja felülmúlni a Unitedet, a tulajdonosok elgondolkoznak, érdemese nyakló nélkül szórni a pénzt egy reménytelen vállalkozásba.

A két együttes egymás elleni mérkőzései közül messze többet, 67-et nyert meg a United (a City 43-szor győzött). Ezzel együtt Ferguson aligha követi el azt a hibát, amit a Liverpool elleni meccsen, hogy Rooney-t és Hernandezt is a kispadra ülteti. Hiányzik viszont Giggs, aki a héten edzés közben szerzett sérülése miatt nem játszhat. Ez lesz az első alkalom több mint húsz évvel ezelőtti debütálása óta, hogy a volt walesi válogatott nem lép fel az Old Traffordban a City ellen.

Kék öröm, vörös bánat. Gólt ünnepel a City az United ellen
Kék öröm, vörös bánat. Gólt ünnepel a City az United ellen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.