Lóvátétel

A Nemzetközi Torna Szövetség továbbra sem adott ki hivatalos tájékoztatót arról: Berki Krisztián, a lólengés világbajnoka megszerezte-e az olimpiai részvételi jogot a vb-n.

Ennek elsődleges oka, hogy a szervezet kvalifikációs előírásaihoz képest a NASA működési szabályzata a Zengő ABC. Berkinek ugyanis nem elég, hogy megnyerte lovon a vetélkedőt, további két szeren el kellett érnie a mezőny átlagpontszámának nyolcvanöt százalékát. (Nyilván, mert a szerspecialisták összetettben is szerepelhetnek az ötkarikás játékokon.) A magyar küldöttség számításai szerint Berki ennek a feltételnek is eleget tett, igaz, ebben sokat segített Nozadze: gyűrűgyakorlatára a grúz „artista” 1,7, nyújtón bemutatott produkciójára pedig 1,4 pontot kapott, minek köszönhetően az átlag jelentősen romlott.

A különös „attrakcióra” azért volt szüksége a magyar versenyzőnek, mert a hazai szövetség kínos hibát követett el a válogatásnál. Ha a szervezet felkérte volna az indulásra Deák-Bárdos Mihályt, a 120 kilós birkózót, valamint Horváth Andrást, a jégkorong-válogatott bekkjét, akkor a lovas klasszisnak nem kellett volna idegeskednie. Deák-Bárdos gyűrűn, Horváth nyújtón (vagy fordítva) nyilvánvalóan prezentált volna olyan előadást, melynek nyomán Berkinek még csak megizzadnia sem kellett volna a nyolcvanöt százalékért.

S bármelyik jelenet méltó slusszpoénja lett volna e kabarénak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.