Ez a lány nem kutyaütő!

Autót már vezethet, de a profi női golfozók szervezete, az LPGA által rendezett tornákon kizárólag különleges meghívóval szerepelhet Alexis Thompson.

A Lexinek nevezett floridai lány ugyanis csak tizenhat éves, s hiába üti a fehér golyót több mint 250 méterre, a szabályok szerint túl fiatal ahhoz, hogy állandó részvevője legyen annak a versenysorozatnak, amelyen tavaly 41,4 millió dollár pénzdíjat osztottak ki.

A szuper tehetségnek kikiáltott Lexi most újabb nyomós érvvel állt elő, hogy még tizennyolc éves kora előtt csatlakozhasson az LPGA-tornák állandó versenyzőihez. A múlt hét végén extra teljesítménnyel nyerte meg az alabamai Prattsville-ben rendezett versenyt, a Navistar Classicet. Ezzel a középiskolát magántanulóként végző, profi golfozónak a múlt esztendőben felcsapott nyúlánk tinédzser lett minden idők legfiatalabb LPGA-tornagyőztese. Kvalitásait jellemzi, hogy már tizenkét évesen elindulhatott a nők számára rendezett nyílt amerikai bajnokságon, a US Openen.

Thompson még tavaly decemberben kérte: engedélyezzék maximum tizenkét idei tornán való szereplését. Ezt elutasították, viszont lehetőséget adtak neki, hogy részt vegyen a felnőtt profi mezőnyhöz vezető háromszakaszos minősítő versenyeken. Az első szakaszt – júliusban – fölényesen nyerte meg.

– Ezek a lányok teljesen más típusú játékosok. Nagyon fiatalon kezdenek, s ezért messzebbre juthatnak nálunk. Sokkal jobbak, mint amilyen az én generációm volt – lelkendezett Lexikapcsán Julie Inkster. Az ötvenéves profi – akit beválasztottak a golf dicsőségcsarnokába is – több mint negyedszázados karrierje soránmintegy 11 millió dollárt „ütött össze”.

Apropó, pénz! Lexi Alabamában 195 ezer dollárt nyert, ebből 20 ezer dollárt adott egy háborús veteránokat segítő alapítványnak. Noha életében a golf játssza a főszerepet, más tinédzserekhez hasonlóan sok időt tölt a közösségi portálokon. A golf Thompsonéknál családi sport. Két fivére is játszik, apja pedig a legfontosabb pozíciót tölti be. Ő lánya caddie-je. Az a „serpa”, aki viszi Lexi után az ütőzsákkal felszerelt kis kocsit, segít kiválasztani a megfelelő ütőt, és még tanácsot is adhat, hogy milyen lendülettel üsse meg a labdát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.