Liverpool: nem mesés négyes

A labdarúgó Premier Liga ötödik fordulójának legnagyobb várakozással kísért mérkőzése a vasárnap délután rendezett Manchester United–Chelsea meccs volt, annak ellenére, hogy a londoni vendégek az utóbbi évekhez képest kevésbé tartoznak a bajnoki favoritok közé.

Az MU első számú riválisa a „hangoskodó szomszéd”, bár a Manchester City (ugyancsak vasárnap) 2-0-ás vezetés után kiengedett, és csak 2-2-t ért el a Fulham vendégeként. A United ragyogó formában futhatott ki az Old Trafford gyepére, ám a Chelsea is sorozatban négy győzelemmel érkezett az „álmok színpadára”, ahol a bajnokság legidősebb és legfiatalabb trénere, Sir Alex Ferguson és André Villas-Boas először találkozott. Roman Abramovics csapata már a harmadik percben jelezte szándékait, de ahogyan Sturridge korai, úgy Fernando Torres és az atipikus brazil Ramires további bomba helyzetei is kiaknázatlanul maradtak. A „vörös ördögök” úgy húztak el 3-0-ra, hogy a Chelsea egyáltalán nem játszott rosszul. A nyolcadik percben a fiatal Smalling hozta zavarba a „kékek” védelmét kitűnő fejesével, majd Nani rajongói örülhettek, nemcsak a váratlanul jött frenetikus gólnak, hanem az ezt követő szaltóknak is. A röviddel a szünet előtt könnyedén szerzett Rooney-gólban ismét a londoni csapatkapitány, Terry volt a leginkább „sáros”.

Még ez is belefért: Rooney elrontott tizenegyese
Még ez is belefért: Rooney elrontott tizenegyese

A szünetben „AVB” alaposan leteremthette csapatát, mert pillanatokkal az újrakezdés után Fernando Torres megszerezte január óta mind össze második gólját. A végeredmény is 3-1 lett, miután a második félidőben az ellenfelek immár meghökkentő mennyiségű helyzetet hagytak ki. A megcsúszó Wayne Rooney vitathatóan megítélt tizenegyest rontott, a csereként beállt Berbatov pedig Rooney túlontúl önzetlen átadását nem tudta értékesíteni. Az igazi drámát Torres okozta újabb kudarcaival: másodszor úgy lőtt mellé, hogy egyedül állt szemben De Gea üresen hagyott kapujával. Az izgalmas és fordulatos meccs után Rooney a Premiership első játékosa, aki az első öt fordulóban kilencszer volt eredményes, az MU pedig az egyetlen csapat, amely ebben a szezonban még nem vesztett pontot.

A szombat déli lancashire-i zivatarban újabb csapást szenvedett az Arsenal reménye, hogy az „ágyúsok” 2005 óta először trófeát helyezzenek el a klub vitrinjében. A találkozót megelőzően több mint kétszáz Blackburn-drukker vonult az Ewood Park elé, követelve a tavaly kinevezett Steve Kean menesztését. Az észak-ang liai csapat azonban 4-3-as diadalt aratott, azaz a megaláztatás Arsene Wengernek jutott, aki a találkozó után elismerte, hogy a csapat önbizalmát alaposan megrendítette az ötvennyolc év óta a legrosszabb idénykezdés. Pedig a londoniak az első félidő végén még 2-1-re vezettek két újoncuk, Gervinho és Arteta góljával. Már az ugyancsak az átigazolási időszak utolsó napján leigazolt Yakubu első gólja is jelezte az Arsenal zavarodottságát, ám a második félidőben összehozott két öngól – Alex Song és Koscielny került a szégyenpadra –, majd a nigériai válogatott második, előre begyakorolt helyzetből elért gólja elfogadhatatlan volt egy olyan presztízsű csapattól, amilyen az Arsenal. Az utolsó, lázas igyekezetről tanúskodó percekben a vendégek Chamakh fejesével szépítettek, de az egyenlítés nem sikerült.

Wenger kétségbeesésével legfeljebb Kenny Dalglishé vetekedhet. A Liverpool hosszú évek legsúlyosabb vereségét szenvedte el: 4-0-ra kapott ki a szezont lassan kezdő Tottenhammel szemben. Az angol válogatott szakvezetésére aspiráló Harry Redknappnek külön örömöt okozott, hogy az első, parádés gólt az a Luka Modric szerezte, aki a nyár végén még a Chelsea-hez készült. Kétszer talált a hálóba a Manchester Citytől kölcsönbe vett vándormadár, Adebayor, és eredményes volt Defoe is. A Liverpool vasárnap délutáni idegállapotát jelzi, hogy két játékosa, Adam és Skrtel is korai tusolásra kényszerült, ráadásul hideg volt a zuhany...

A bajnokság élmezőnye: 1. Manchester United 15 pont, 2. Manchester City 13, 3. Chelsea 10.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.