A-közép

A portugál férfi válogatott mind az öt csoportmérkőzését elveszítette az Európa-bajnokságon, így elbúcsúzott a tornától. Az együttes teljesítménye segít a magyar csapat játékerejének kontextusba helyezésén: Mészáros Lajos társulatának a finn és a portugál garnitúra egyikét kellett volna felülmúlnia az Eb-pótselejtezőn, hogy kvalifikálja magát a kontinensviadalra, ám Hanga és társai mind a négy találkozójukon kikaptak.

Mindenesetre a huszonnégy csapatot megmozgató litvániai vetélkedő nem a portugálokról marad emlékezetes, sokkal inkább az NBA kényszerszünete miatt a tornán föllépő klasszisokról. A mezőny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy a Dirk Nowitzki vezette németek két meccset is elbuktak, a Pau Gasol, Rudy Fernandez, Ricky Rubio triót felvonultató spanyolok pedig alulmaradtak a törökökkel szemben. Csupán a Tony Parker vezényletével „muzsikáló” franciák, valamint az oroszok veretlenek az első csoportkör után. Tizenkét együttes köszönt el a tornától az első szakasz után, s a továbbjutók között van a finn csapat is. A ma kezdődő középdöntőben spanyol–német, francia–török, valamint litván–szerb meccset rendeznek.

Közben a magyar válogatott tagjai hazaérkeztek arról a Chelsea–Norwich futballmérkőzés meglátogatásával megfejelt londoni jutalomútról, amelyet gyakorlatilag a kiesésért kapott az együttes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.