Norvég–magyar családi kör

Amint az lenni szokott, ezúttal is igaznak bizonyult a zuhanyhíradóból hetek óta áradó értesülés: norvég szakvezetőt választott a női válogatott élére a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége.

A Mátéfi Eszter lemondása után megüresedett posztot a jövőben Karl Erik Böhn foglalja el. A 46 éves tréner játékosként 126-szor szerepelt hazája nemzeti csapatában. Edzőként a Larvik együttesével egyaránt öt norvég bajnoki címet és kupát nyert, a BL-ben az elődöntőig jutott, egy alkalommal pedig megnyerte a KEK-et.

A sportág első külföldi kapitánya eredetileg magánemberként, a nyáron Győrbe igazolt világklasszis beállós, Heidi Löke élettársaként érkezett hazánkba, ám – amint elmondta – nem kalkulált a felkéréssel. Ígéretet tett arra, hogy mihamarabb elsajátítja a magyar nyelvet, de addig is, amíg ez ügyben sikerrel jár, az angolul és dánul is beszélő másodedző, Siti Beáta segítségére hagyatkozik majd.

A tegnapi sajtótájékoztatón Vetési Iván, a szövetség nemrégiben kinevezett elnöke elmondta: Böhn szolgálataira hosszú távon számítanak, ezért a 2016-os riói olimpiáig kívánnak szerződést kötni vele azzal a kitétellel, hogy valamennyi esedékes világverseny után mérlegelik, folytatják-e vele az együttműködést.

Böhn elsőmegméretése október 19-én az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtező lesz Szombathelyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.