Vettel meg a többiek

Hektikus versenyt hozott a Spa-Francorchamps-i Forma–1-es Belga Nagydíj; az első körben például váratlanul megjelent a mezőny élén az ötödik helyről startoló, az éllovas pozíciójában ritkán föltűnő Nico Rosberg.

Ám nem csupán a német mutatványa, hanem megannyi koccanás és furcsa manőver okozott bonyodalmat a rajtnál, amelyet remekül kihasznált az utolsó helyről induló Michael Schumacher is: tíz versenytársát megelőzte...

Rosberg viszont nem sokáig ment elöl: a világbajnoki pontversenyben vezető, a vetélkedőt a pole pozícióból kezdő Sebastian Vettel hamar elé került, miként Fernando Alonso és Lewis Hamilton is. A brit pilóta viadala azonban kisvártatva véget ért: nem vette észre a mellette autózó Kobajasai Kamuit, nekiment a japán „gépének”, s a falba csapódott. Úgy tetszett, Hamilton néhány pillanatra eszméletét is vesztette: a McLaren fékezés nélkül sodródott tovább, de a riadalom nem tartott sokáig, a brit – látszólag – sértetlenül kászálódott ki a ripityára tört autóból.

Mindeközben az élmezőnyben haladók rivalizálása lassan követhetetlenné vált. Vettel, Alonso, MarkWebber és Jenson Button is különböző taktikával versenyzett, a csapatok derekasan sakkoztak a gumikollekciók cseréjével, mindazonáltal a legkevésbé Vettel pozíciója forgott veszélyben. Nem úgy Alonso második helye: a hajrában Webber könnye dén előzte meg, mi több, Button is elé került...

Vettel tovább növelte előnyét a pontversenyben: immár kilencvenkét „egységgel” vezeti a mezőnyt. Legyünk higgadtak: ezt már aligha lehet behozni.

Belga Nagydíj: 1. Vettel (német, Red Bull), 2. Webber (ausztrál, Red Bull), 3. Button (brit, McLaren), 4. Alonso (spanyol, Ferrari), 5. Schumacher (német, Mercedes), 6. Rosberg (német, Mercedes), 7. Sutil (német, Force India), 8. Massa (brazil, Ferrari), 9. Petrov (orosz, Renault), 10. Maldonado (venezuelai, Williams). A vb-pontverseny állása. Pilóták: 1. Vettel 259, 2. Webber 167, 3. Alonso 157, 4. Button 149, 5. Hamilton (brit, McLaren) 146. Konstruktőrök: 1. Red Bull 426, 2. McLaren 295, 3. Ferrari 231.

Ahogyan mutatja: első
Ahogyan mutatja: első
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.