Fiatalság, boldogság

Sir Alex Ferguson legújabb „kölyökcsapata” hét napon belül másodszor nyújtott elképesztő teljesítményt. A Tottenham hétfői 3-0-ás legyőzése után vasárnap a huszonhármas átlagéletkorú MU 8-2-re „alázta” a szétesett Arsenalt.

A lőszerüket Észak-Londonban felejtő „ágyúsok” legutóbb 1896-ban szenvedtek hasonló különbségű vereséget, és most a tabella 17. helyén szégyenkeznek. ArseneWengernek három napja maradt az átigazolási szezonból, hogy a Fabregas és Nasri eladásából befolyt 60millió fontot az állomány megerősítésére fordítsa...

Rooney háromszor vágta be Szczesnynek
Rooney háromszor vágta be Szczesnynek

A kegyelmet nem ismerő „vörös ördögök” közül a huszonegy esztendős Welbeck nyitotta a gólok sorát, az „érettebbek” képviseletében Rooney mesterhármassal brillírozott, az újonc Young kétszer vette be parádésan a szerencsétlen Szczesny hálóját, de Nani és Park is betalált. A kiütött látogatók góljait Walcott és Van Persie szerezte, de a szerény szépítés értékét csökkentette, hogy előbbi büntetővel ajándékozta meg a vérszemet kapott Unitedet, utóbbi pedig Welbeck első gólja után kihagyott egy tizenegyest. Wenger kétségbeesését fokozta, hogy megint kiállították egy játékosát: Jenkinson kapott piros lapot.

A 8-2, mely Ferguson szerint könnyen lehetett volna „több is”,méltó válasz volt aManchester City ebédidőben produkált 5-1-es, idegenbeli győzelmére a Tottenham ellen. A „zajos szomszédok” góljai közül a boszniai Edin Dzeko négyet szerzett; rajta kívül Sergio Agüero volt eredményes.

A tabellát a két kilencpontos együttes közül – eggyel jobb gólarányával –a Manchester United vezeti a Manchester City előtt.

Mesterkedtek még...

Három gólt szerzett – és egy öngólt vétett! – Robert Soldado a spanyol bajnokság második fordulójában (az első kört sztrájk miatt elhalasztották): a csatár 4-3-as győzelemre vezette csapatát, a Valenciát a vendég Santander ellen. A Bundesliga negyedik fordulójában Mario Gomez talált háromszor: Kaiserslautern–Bayern München 0-3.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.