Tengerjáró a Dunán

Folytatódik a hagyomány: a Fehérvár együttesének jelenlegi tréneréből is magyar szövetségi kapitány lesz. A kanadai a szlovák Jan Jaskót, az olasz-kanadai Pat Cortinát és az amerikai Ted Satort követi a sorban: lapunk úgy értesült, hogy a szerződéskötés valamennyi részletét tisztázták a felek, s már csak a szeptember elejére tervezett aláírás van hátra.

Az ötvenöt éves szakember tavaly ősszel vette át a hazai bajnokcsapat irányítását, s ő készítette fel az U18-as válogatottat is a tavaszi rigai világbajnokságra. Érdekesség, hogy négy gyermeke közül a második legidősebb a következő szezont szintén Székesfehérváron tölti: a helyi serdülőcsapat játékosa lesz.

Az edmontoni születésű Primeau a Vancouver Canucks játékosaként mindössze két meccsen lépett jégre az NHL-ben, és hazája válogatottjának tagjaként 1980-ban részt vett a Lake Placid-i téli olimpián. (Igaz, a juharleveles garnitúra csupán a hatodik helyet szerezte meg a játékokon.)

Szakvezetői pályafutása gazdagabb sportolói karrierjénél. Hat szezonon át az Edmonton Oilers másodedzőjeként tevékenykedett, majd dolgozott Németországban, Svájcban és Ausztriában is. Noha Ted Sator nemzetközi hírnevével nem vethető össze az övé, a tengerentúli hokipályákon kétségkívül jól cseng a neve. Primeau-t Fehérváron csendes, nyugodt, ugyanakkor rendkívül nagy munkabírású, precíz, a legapróbb részletekre is ügyelő mesterként tartják számon. „Nem kifejezetten celebtípus, azt szereti, ha inkább az eredmények beszélnek helyette” – mondta róla egyik közeli ismerője.

Az észak-amerikai trénerrel a tervek szerint egy plusz egyéves szerződést kötnek, s első nagy megméretése a válogatottal a jövő tavaszi, átalakított rendszerben zajló szlovéniai B csoportos vb lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.