Tűz és víz

Tizenhárom éven belül a harmadik világbajnokságának ad otthont Szeged, amelynek központjában, a Dóm téren ma este fél kilenckor izgalmasnak ígérkező zenés-táncos produkciókkal – plusz a végén tűzijátékkal – hivatalosan is megnyitják a kilencvennégy országot fölvonultató eseményt.

Mivel ezúttal nem csupán az érmekért, hanem – először a Maty-ér harmincéves története során – olimpiai kvalifikációért is küzdenek majd a részvevők, a feszültség az átlagosnál is nagyobb a magyar válogatott köreiben. Storcz Botond szövetségi kapitány nem véletlenül jegyezte meg, hogy a kvóták maximalizálását ezúttal talán még a medálok megszerzésénél is fontosabbnak gondolja...

A szakvezető a negyvennégy tagú hazai különítményből a női kajakosokat tartja a legesélyesebbnek arra, hogy begyűjtik az összes londoni rajtjogot (hatot). Storcz a férfi kenusok esetében sem érzi lehetetlennek a plafon elérését (ez négy kvótát jelentene), míg a férfi kajakosoknál nyolcból hat „egység” megszerzését vetítette előre. Baráth Etele, a hazai szövetség első embere – akinek elnökként ez lesz a harmadik hazai világbajnoksága – megemlítette: a felújított pálya világszínvonalú, s az elöljáró bízik abban, hogy a honfitársainktól a vízen is hasonló nívójú teljesítményt lát majd.

Arany Kovács
Arany Kovács
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.