Éjszakai előadás

Holnap reggel a katolikus ifjúsági világtalálkozóra Madridba érkezik a pápa, emiatt erősen kérdéses, hogy a Real Madrid ünnepelheti-e spanyol Szuper Kupa-győzelmét a Cibeles téren.

Nem emiatt kérdéses.

Hanem főként azért, mert a viszszavágót ma este a Nou Camp stadionban rendezik (helyesebben: éjszaka játsszák, mivel a találkozó 23 órakor kezdődik), és az első mérkőzés 2-2-vel zárult a Bernabeuban. Azaz – a döntetlen dacára – a Barcelonánál az előny...

Ráadásul a katalán csapatba visszatér Piqué és Xavi, sőt Guardiola nagymester fontolgatja, hogy az örök rivális ellen beveti az Arsenaltól szerződtetett, Barcelonában hétfőn bemutatott Fabregast is. A vörös-kékek tehát végképp világbajnok középpályás sorral állhatnak fel – amúgy, igaz ez akkor is, ha Busquets lép a pályára –, ezzel együtt a Milan hiába jelentkezett be a brazil-spanyol Thiagóért, a Barcelona nem akarja őt eladni, legföljebb kikölcsönözni (esetleg az AS Romának).

A gála-összeállítás nyomán a katalánok csak egytől tartanak: a Mourinho-féle Real Madrid harcmodorától. Az El Mundo Deportivo című barcelonai lap kedden azzal a főcímmel jelent meg: „Elég az erőszakból!” S még a madridi El País is megjegyezte: vasárnap 26 „királyi” szabálytalanság állt szemben 14 vörös-kék faulttal, s ha a játékvezető szigorúbb, a Real Madrid nem úszta volna meg kiállítás nélkül. Azt viszont egyöntetűen üdvözölték Madridban, hogy Mourinho feljebb tolta a védekezést, ám a teljes „Barcával” szemben, pláne a Nou Campon ez kockázatosabb vállalkozás, mint a néhány sztárjukat pihentető katalánok ellen a Bernabeuban.

Ami biztos: az első meccs spanyol Szuper Kupa-rekordot döntött abból a szempontból, hogy az ibériai országban hat és fél millió tévénézője volt. Az érdeklődés ezúttal (a két együttes idei hatodik találkozása alkalmával) sem kisebb, a Barcelona nyugalma pedig nagyobb, mint vetélytársáé, hiszen – megannyi sikertelenség után – a fővárosiak számára „élet-halál” a tét. A királyi gárda az utóbbi időben csak másodhegedűs Spanyolországban. Kétségtelen, anélkül sincs zenekar, de a prímás szerepe az igazi.

A jelenkor Barcelonájánál ezt már betéve tudják, napjaink Real Madridjánál legföljebb sejtik...

Barcelona: Valdes – Daniel Alves, Mascherano, Piqué, Abidal – Xavi, Fabregas vagy Busquets, Iniesta – Alexis Sanchez, Messi, David Villa.

Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo –Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Fabio Coentrao – Benzema.

A párharc folytatódik. Cristiano Ronaldo és Daniel Alves az első mérkőzésen (2-2)
A párharc folytatódik. Cristiano Ronaldo és Daniel Alves az első mérkőzésen (2-2)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.