Most jön a huszadik?

A szokásosnál is cserzettebb bőrűnek látszó Sir Alex Ferguson nem titkolt elégedettséggel nyugtázta a Manchester United West Bromwich elleni vasárnap délutáni mérkőzése előtt, hogy legnagyobb ellenfelei (a csak hétfő este fellépő Manchester City kivételével) máris pontokat vesztettek.

Az összecsapás aztán gyorsan igazolta azokat a kommentátorokat, akik máris készpénznek veszik a „vörös ördögök” huszadik bajnokságát, illetve Wayne Rooney idei gólkirályságát. Hawthornsban, ahol egyelőre sem Fülöp Márton, sem Gera Zoltán nem kapott szerepet, a kis középcsatár már a 13. percben vezetéshez juttatta a vendégeket. Ashley Young hozta helyzetbe Rooney-t a tizenhatos közelében, az angol válogatott pedig remek mozdulattal, laposan korábbi csapattársa,Ben Foster hálójába vágta a labdát. Roy Hodgson „fiai”, akik a múlt év novembere óta minden hazai találkozójukon szereztek gólt, a 37. percben visszavágtak. Az MU új spanyol kapusa, David de Gea sokat tanulhat majd a visszajátszásokból, hiszen a Readingből most érkezett Shane Long közeli lövését illett volna hárítania. A United nem akart belenyugodni a pontvesztésbe, de arra is vigyáznia kellett, hogy a két megsérült védő, Nemanja Vidics és Rio Ferdinand kiesését ki ne aknázza az ellenfél. A soha fel nem adó tipikus MU-játék a meccs vége előtt kilenc perccel eredményt hozott: Young beadása Steven Reiden, a hazaiak hátvédjén gellert kapva vágódott a hálóba, 2-1-es győzelemhez segítve a vendégeket.

Így kezdődött: Rooney (balról) Young remek labdájából szerezte a Manchester United első gólját. Előbbinek a szakírók már most „odaadják” a gólkirályi címet
Így kezdődött: Rooney (balról) Young remek labdájából szerezte a Manchester United első gólját. Előbbinek a szakírók már most „odaadják” a gólkirályi címet

Még délben nagy érdeklődés kísérte André Villas-Boas edzői nyitányát. A Chelsea új portugál trénere, aki korábban a mindenkori ellenfélről készített hasznos taktikai elemzéseket Jose Mourinho számára a Stamford Roadon, a Stoke City ellen mutatkozott be. Tony Pulis csapata régi mumusa a „kékeknek”, akiknek ezúttal is csak egy izgalmas 0-0-ra futotta a Britannia stadionban. A „meccs játékosa” címet Fernando Torres érdemelte ki annak ellenére, hogy folytatta januári érkezése óta tartó gólszegénységét. Mark Halsey bíró három tizenegyest is megítélhetett volna a balszerencsés Chelsea-nek: kétszer Torres, egyszer pedig Frank Lampard durva akadályoztatása miatt a tizenhatoson belül. A látogatók különösen a második félidőben helyezték hatalmas nyomás alá a Stoke-ot, de az egyik legkeményebbnek tartott kis csapat kibekkelte a támadásokat.

A Premier Liga szombati játéknapján egyetlen hazai győzelem sem született. Hiába szórta Kenny Dalglish az elmúlt hetekben John W. Henry tulajdonos pénzét, mint a konfettit, a Sunderlandet vendégül látó Liverpool első benyomásra nem változtatott rossz szokásain. Szurkolói már az ötödik percben reménykedhettek, amikor Phil Dowd bíró Kieran Richardson piros lapra is esélyes szabálytalansága miatt büntetőt ítélt meg. Luis Suarez ezt a lehetőséget kihagyta, de hét perccel később az elalvó Richardsont megtréfálva bevette Simon Mignolet belga kapus hálóját, megszerezve egyben a szezon első Premiership-gólját. A fordulás után magára talált a Sunderland, egy óra elteltével pedig nagy meglepetésre az egyenlítő gólt is megszerezte. A frissen érkezett Sebastian Larsson látványos technikával, szinte vízszintes helyzetből verte meg Pepe Reina spanyol kapust. A Kop fanatikusai kétségbeesetten figyelték a fejleményeket, de Steve Bruce gárdája végül egy ponttal térhetett vissza a Wear partjára.

Amilyen frusztráltan fejezte be a legutóbbit, olyan kiábrándítóan kezdte meg az új szezont az Arsenal. A Newcastle-be utazó „ágyúsok” átigazolási sagája változatlanul nem oldódott meg, ráadásul elefántcsontparti debütánsuk, Gervinho hagyta magát provokálni Joey Bartontól, és egy teátrális jelenetet követően idő előtt a zuhany alatt találta magát. Az Arsenal tehetetlenkedését látva a közel ötszáz kilométert kiránduló szurkolók nyomdafestéket nem tűrő szavakkal kezdték követelni, hogy Arsene Wenger kezdjen végre költeni. A másik oldalon az idény első menesztésre kerülő trénerének tekintett Alan Pardew nem tudta kihasználni csapatával az emberfölényt, és a találkozó gól nélküli döntetlennel végződött. Hiába várta nagyon a résztulajdonos Bernie Ecclestone a QPR visszatérését az angol elitbe, a nyugat-londoniak 4-0-ra maradtak alul otthonukban, a Loftus Roadon a Boltonnal szemben.

Eredmények: Blackburn–Wolverhampton 1-2, Fulham–Aston Villa 0-0, Liverpool–Sunderland 1-1, QPR–Bolton 0-4, Wigan–Norwich 1-1, Newcastle–Arsenal 0-0, Stoke City–Chelsea 0-0, West Bromwich–Manchester United 1-2.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.