Egy pont és más semmi

„Visszanyertük a hitünket, helyreállítottuk a renoménkat” – nyilatkozta a magyar női vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzését követően Merész András szövetségi kapitány.

Az öröm forrása az volt, hogy az együttes – noha többször is kétgólos hátrányban játszott – 9:9-es döntetlent ért el az olimpiai bajnoki címvédő holland garnitúrával szemben.

Az más kérdés, hogy a csapat a dicséretes pontszerzés dacára is csupán a harmadik helyen végzett kvartettjében, így a folytatásban a nehezebb ágra került: a B csoport másodikjával, az ausztrál alakulattal mérkőzik szombaton a negyeddöntőbe jutásért.

A férfiválogatott ma (magyar idő szerint 11órakor) a spanyolok ellen száll vízbe: az eddig százszázalékos társulat számára a tét a csoportelsőség.

VÍZILABDA

Nők. A csoport: Magyarország–Hollandia 9:9, Egyesült Államok–Kazahsztán 14:4. A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 5 pont, 2. Hollandia 4, 3. Magyarország 3, 4. Kazahsztán 0. B csoport: Kanada–Új-Zéland 11:4, Ausztrália–Üzbegisztán 27:2. C csoport: Görögország–Oroszország 6:5, Spanyolország–Brazília 12:4. D csoport: Dél-Afrika–Kuba 9:9, Olaszország–Kína 10:9.

MŰUGRÁS Nők. Torony: 1. Csen Zso-lin (kínai), 2. Hu Ja-tan (kínai), 3. Espinosa (mexikói).

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS Csapatverseny, 5 km: 1. Egyesült Államok (Ashley Grace Twichell, Andrew Gremmell, Sean Ryan), 2. Ausztrália, 3. Németország.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.