Buktak a nyitányon

Fölöttébb mozgalmas szakasszal kezdődött a Tour de France országúti körverseny. Az első etapot több bukás is „színezte”: a legnagyobb baleset nyolc kilométerrel a cél előtt történt. Makszim Iglinszkij, az Astana bringása összeütközött egy túlságosan közel merészkedő, figyelmetlen nézővel. A kazah kerekes eldőlt, több versenyző is bukott, és a mezőny nagyobbik része elakadt. Az elöl haladók jelentős fórra tettek szert. A Passage du Gois és a Mont des Alouettes közötti 191,5 km-es szakaszt végül a belga Philippe Gilbert nyerte. Alberto Contador, a viadal legnagyobb esélyeseinek egyike, akinek doppingügye továbbra sem tisztázódott, már a nyitóetapon több mint egyperces hátrányba került az éllovasokkal szemben.

A verseny tegnap a csapatidőfutammal folytatódott. A Les Essartsban kijelölt 23 km-es „pályát” a Garmin-Cervelo garnitúrája teljesítette a leggyorsabban. Ennek nyomán a világbajnok Thor Hushovd, az amerikai csapat kerekese vette át a vezetést az összetettben.

Gilbertet nem különösebben viselte meg, hogy mindössze egy napig viselhette a sárga trikót: „Jóban vagyok Thorral, örömmel tölt el, hogy ő viselheti a dresszt. Ha már mindenképpen át kellett adnom a sárga trikót, boldoggá tesz, hogy ő vette át.” A Contadort is soraiban tudó Saxo Bank társulata a nyolcadik időt futotta, így a háromszoros Tour-győztes spanyol versenyző hátránya tovább nőtt az összetettben.

Ma az Olonne-sur-Mer és Redon közötti 198 km-es szakaszt teljesíti a mezőny. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.