Gémek az esőben

Némiképp lesajnáló hangnemben, az „ismeretlen magyarról” írtak első fordulós tudósításaikban egyes ausztrál és brit lapok, amikor arról számoltak be, hogy Czink Melinda egyértelmű fölényben játszva, különösebb nehézség nélkül győzte le a 10. kiemelt Samantha Stosurt. A hírlapírók megállapítása vélhetően csupán a számoknak szólt, annak, hogy az aktuális WTA-rangsor 262. helyezettje oktatta a Top 10 tagját.

Mindenesetre Melinda jól sáfárkodik a lehetőséggel, s ha már bebocsátást nyert a tenisz szentélyébe, igyekszik minél tovább ott maradni. Az ausztrál „tizedes” legyőzése után következett a fehérorosz „százados”, a WTA-rangsor 100. helyén álló Jakimova. A Minszkben született s a spanyol Las Palmas salakpályáinak (és tengerpartjának) vendégszeretetét élvező, 25 éves játékos eddig ötször próbálkozott a wimbledoni füvön, s ötször rajtvereséget szenvedett. Hatodik fellépésével már túlteljesítette ezt, s gondolhattuk, enynyi elég mostanra… Ennek megfelelően alakultak is a dolgok: Czink 5:2-re elhúzott, itt egy pillanatra megtorpant, ám 5:5 után két játékot nyerve behúzta az első szettet. A második játszma nyitányán hozta az adogatását, de aztán leszakadt az ég, így Czink 7:5, 1:0-ás vezetésénél esőszünet következett...

Jól választottak a szervezők, amikor a centerpálya programjába illesztették a Söderling–Hewitt mérkőzést – a kitüntető figyelem elsősorban nem is annyira az ötödikként rangsorolt svédnek szólt, hanem a volt világelső ausztrálnak, aki ugyan túl van már pályája delelőjén, de most is csodálatos alakításokra képes, smivel 30 esztendős korára is kitűnően konzerválta küzdőképességét, a legnagyobbakat is meg tudja szorítani. Tette ezt szerdán is, amikor kétjátszmás előnybe került, s noha Söderling végül fordítani tudott, igencsak megszenvedett a továbbjutásért: Hewitt az utolsó labdamenetig életben tartotta reményeit, s emelt fővel búcsúzott egy csodálatos csata végén.

A kiemeltek általában hozták a kötelezőt – az uraknál csak a 13. helyen jegyzett szerb Troicki veresége meglepetés a tajvani Yen Hsun Lu elleni meccsen, a hölgyeknél pedig a 14. helyen rangsorolt Pavljucsenkova búcsúja számított (kizárólag papíron) váratlannak. Az orosz rangadón ugyanis az a Petrova győzte le, aki most ugyan „csupán” a 37. a világranglistán, de nem is olyan régen még a harmadik volt a legnagyobbak között.

Az igazán előkelők gyorsan teljesítették napi feladatukat: könnyedén nyert Djokovics, a nőknél a tavalyi Roland Garros-bajnok Schiavone, a volt világelső Ivanovics, az ex US Open-bajnok Kuznyecova, s noha szettvesztéssel ijesztgette szurkolóit az ifjabbik Willams nővér, Serena is felébredt, és leseperte a pályáról tehetséges román ellenfelét, Halepet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.