Hú, de belehúztak!

A magyar férfi kézilabdasport legelvetemültebb rosszakarói sem alakíthatták volna kedvezőtlenebbre a jövő januári, szerbiai Európa-bajnokság csoportbeosztását Mocsai Lajos együttese számára: a második számú kalapba sorolt válogatott valamennyi lehetséges vetélytársa közül a legerősebbet kapta ellenfélül. A első kiemeltek közül az utóbbi időben szinte verhetetlen Franciaországot, a harmadik kategóriából (Szerbia, Csehország és Izland helyett) Spanyolországot, a negyedikből (noha Szlovákia, Macedónia és Szlovénia is lehetett volna a rivális) Oroszországot... Bár az újvidéki kvartettből – miként a másik háromból – csupán az utolsó helyezettek búcsúznak a folytatástól, jelen állás szerint már az is a bravúr határait súrolná, ha a csapat eljutna a középdöntő tizenkettes mezőnyébe.

Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy a magyarok a legutóbbi kontinensviadalon is egy csoportban szerepeltek a franciákkal és a spanyolokkal (akkor a cseheké volt a négyes negyedik csapata), s mindössze egy pontot szerezve fejezték be a körmérkőzést.

Mocsai kapitány – akinek a társulata amúgy hibátlan mérleggel zárta az Eb-selejtezőt, és majdani, szerbiai helyezésétől függetlenül biztos részvevője az olimpiai kvalifikációs tornának – érthetően morózusan vette tudomásul a sorsolás eredményét, és keserűen annyit mondott: „Nem volt szerencsénk.”

Mi mást lehet ehhez hozzátenni: ha Újvidéken lesz, bánja a fene...

A beosztás

A csoport (Belgrád): Lengyelország, Dánia, Szerbia, Szlovákia.

B csoport (Nis): Németország, Svédország, Csehország, Macedónia.

C csoport: (Újvidék): Franciaország, Magyarország, Spanyolország, Oroszország.

D csoport (Versec): Horvátország, Norvégia, Izland, Szlovénia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.