Soós Imre a körhintán

Kiprich József edzőtől békésen megvált az első osztályról harmadszorra is lemaradó Gyirmót, amelynek elöljárói Soós Imrére, a honi filmművészetben egyelőre jobban csengő nevű trénerre bízták rá a csapatot. A BKV Előre eddigi szakvezetője egy plusz egy éves szerződést kapott, ami azt jelenti, hogy ha az együttes a következő évadban feljut az NB I-be, akkor a vezetők automatikusan meghosszabbítják a megállapodást.

De akar-e egyáltalán az első osztályban futballozni a Gyirmót? Két éve – adminisztrációs hiba miatt – a Pápa indulhatott a kisalföldiek helyett az NB I-ben, egy esztendeje a Siófok minimális különbséggel futott be előttük, az idén pedig már hat ponttal is vezették a tabellát, mégis a második helyre szorultak...

Horváth Ernő, a Gyirmót FC Kft. ügyvezető igazgatója – aki testvérével együtt a társaság tulajdonosa is –a szárnyra kapott feltételezésekre válaszolva határozottan kijelenti: ha valaki pénzt áldoz egy csapatra, annak az érdeke is az, hogy minél magasabb szintre jusson az együttes. „Nem azért tartjuk fenn a klubot, hogy becsapjunk mindenkit” – teszi hozzá.

Margitai Zoltán klubigazgató ezt kiegészíti azzal, hogy bemutatja a tulajdonos legújabb fejlesztéseit. Már betonozzák a hét új konténeröltöző alapjait, az ősszel elkészül két nagy füves és egy műfüves pálya, mindkettő korszerű világítással. Engedélyezés alatt áll egy fedett lelátó terve is, várhatóan az ősszel ennek az építésébe is belefognak. Ezenkívül új, úgynevezett taktikai edzőpályákat is kialakítanak.

–Mondja meg, úgy nézünk ki,mint aki nem fejlődni, feljebb jutni akar? – teszi fel a kérdést a klubigazgató.

A Győr közigazgatási területéhez tartozó Gyirmóton megszólaltatott emberek a tulajdonosok szándékát nem is vonják kétségbe, ám azt fölvetik: a játékosok megijedhettek attól, hogy az első osztályban majd új, ismertebb futballistákat játszatnak helyettük.

– Éreztem annyira erősnek ezt a csapatot, hogy velük vágtam volna neki az NB I-nek – mondja Kiprich, akit éppen akkor értem utol, amikor a tatabányai visszatérését bejelentő tájékoztatóra sietett: korábbi játékostársa, Vincze István igazgatása alatt edzőként dolgozik majd a Komárom megyei csapatnál. – Állítom, a játékosok nem szabotálták el a sikert, azt észrevettem volna. A feljutás egyébként is növeli minden labdarúgó erkölcsi és anyagi presztízsét, értékét.

– Furcsa helyzet, hogy nem tudunk maradéktalanul örülni a három év alatt elért egy arany- és két ezüstéremnek – ismeri el Horváth Ernő. –Az igazi sikert azonban a feljutás jelenti. Kiprich Józseffel úgy állapodtunk meg, hogy talán egy friss ember új ösztönzőerőt tud adni a csapatnak. Soós Imre megjegyzi: – Gyirmóton az egyetlen elfogadható eredmény a bajnoki cím. Nem mindennapi kihívás ez egy edzőnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.