Eső előtt, eső után

„Ez volt karrierem legnagyszerűbb sikere” – említette Jenson Button a maratoni hosszúságú Forma–1-es Kanadai Nagydíj után. Tekintve, hogy a 2009-es világbajnokról beszélünk, e mondat mindent elmond a montreali futamról. Az eső miatt két órát állt a verseny; a biztonsági autó annyit volt a pályán, hogy indulhatott is volna; Button csapattársát, Lewis Hamiltont és a ferraris Fernando Alonsót is „kitette” a betonról, s büntetése miatt a 21. helyről kapaszkodott vissza; Michael Schumacher korábbi hétszeres vb-első a hajrában még másodikként autózott; az összesítésben vezető Sebastian Vettel az utolsó körben hibázott, elbukva ezzel az elsőséget...

Ennyi fordulat (pedig összefoglalónk legföljebb kivonatos...) több vetélkedőre is elég volna; még szép, hogy Vlagyivosztoktól Los Angelesig csak röpködnek a jelzők: „Hihetetlen!”, „Őrületes!”, „Drámai!”

„Jártam elöl és hátul; csodás volt előzgetni a kocsikat. A végén kis szerencse is kellett, de ilyen futam után ki mondaná azt, hogy nem érdemeltem meg?” – így Button. „Igen, hibáztam a végén, de a sok kiesőt elnézve nem lehetek elégedetlen. Legfeljebb picit csalódott” – közölte Vettel. „Most sírjak vagy nevessek? Pompás lett volna újra dobogón állni, de annak feltétlenül örülök, hogy olyan csapatban autózom, amely szórakoztatja a nézőket” – mondta Schumacher.

Na ja: a nézők azóta is csak próbálják földolgozni a történteket. (M. A.) Kanadai Nagydíj: 1. Button (brit, McLaren), 2. Vettel (német, Red Bull), 3. Webber (ausztrál, Red Bull), 4. Schumacher (német, Mercedes), 5. Petrov (orosz, Renault), 6. Massa (brazil, Ferrari), 7. Kobajasi (japán, Sauber), 8. Alguersuari (spanyol, Toro Rosso), 9. Barrichello (brazil, Williams), 10. Buemi (svájci, Toro Rosso).

Vb-pontverseny. Pilóták: 1. Vettel 161, 2. Button 101, 3. Webber 94. Konstruktőrök: 1. Red Bull 255, 2. McLaren 186, 3. Ferrari 101.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.