Dallas: 16 millió néző

Újra Dallas, de távolról sem szappanopera: a Mavericks a klub történetében először nyerte a tengerentúli profi bajnokságot, legalább 16 millió amerikai tévénéző szeme láttára. – Hihetetlen! – mondta a nagydöntő hatodik meccse után Dirk Nowitzki, az NBA „ügyeletes” európai sztárja.

Újra Dallas, de távolról sem szappanopera: a Mavericks a klub történetében először nyerte a tengerentúli profi bajnokságot, legalább 16 millió amerikai tévénéző szeme láttára. – Hihetetlen! – mondta a nagydöntő hatodik meccse után Dirk Nowitzki, az NBA „ügyeletes” európai sztárja. A napokban harminchárom éves német erőcsatárnak oroszlánrésze volt a Miami Heat elleni sikerben. Az utolsónak bizonyult floridai összecsapáson a „Mavs” 105:95-re győzte le LeBron Jamest és társait, s 4:2-es összesítéssel nyerte a döntőt. Ez pontosan a fordítottja az öt évvel ezelőtt történteknek, amikor is a Heat ugyanilyen arányban, és épp a Mavericksen átlépve ért fel a kosárlabda amerikai csúcsára.

Kárörvend most Ohio: lám, James, aki „hiába” igazolt el – nagy vihart kavarva – a Clevelandből, a Los Angeles Lakers meglepetésszerű kiesése dacára sem jutott a legmagasabbra. A végeredmény ellenben átírhatja a mondást: úgy látszik, ez a sport is olyan, amelyben a németek győznek. A finálé legértékesebb játékosának is megválasztott, 213 centis Nowitzki 21 pontot szerzett, rendszerint jellegzetes, féloldalas kosaraival, és övé volt a legtöbb lepattanó (11). A mérkőzés egészét a Mavericks fölénye jellemezte, csak a második negyedet veszítette el a csapat. – Nincsenek kifogásaim, nem mi voltunk a jobbak – nyilatkozta Erik Spoelstra, a Heat edzője. „Kelet” legjobbja 2008, a Boston Celtics bajnoki győzelme óta nem tudja elhódítani a Larry O’Brien trófeát, pedig idén az általában a legjobb Lakers sem volt ebben akadály.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.