Tilosban jártak

Szerződésbontást helyezett kilátásba játékosai számára Gellén András, a DVSC női csapatának vezetője arra az esetre, ha az érintett sportolók szerepelnek a magyar válogatott németek elleni világbajnoki selejtező meccsein. A Magyar Kézilabda Szövetség „érthetetlennek” minősítette a tilalmat, amelyet egyébként a játékosok nem tartottak be: a hajdúsági társulat tagjai megjelentek a tatai edzőtáborban, s részt vettek a nemzeti csapat munkájában.

 Gellén a klub honlapján vasárnap éjjel tette közzé Tilalom című bejegyzését, amelyben a meghökkentő lépést azzal indokolta, hogy pénzügyi panaszai süket fülekre találtak. Azt írja: a DVSC Kézilabda Kft. 2010-ben 31 millió forint adót fizetett 200 milliós költségvetéséből, s az idei évben 50-55 millió közteherrel kalkulál. A sportvezető szerint „nem az elhibázott sporttörvényről kellene papolni, hanem az egyházakhoz hasonlóan adómentességet kellene adni a kluboknak”. Egyébiránt a debreceni sportvállalkozás múlt évi gazdálkodásáról szóló beszámoló szerint a tavalyi évet 611 ezer forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, és a debreceni önkormányzat – mint a kft. Kisebbségi tulajdonosa – 2010-ben nettó tízmillió forintos támogatást nyújtott a cégnek. A mérleg szerint a társaságnak 2010 végén tőkeellátottsági problémája nem volt, ugyanakkor a cég mérlegfőösszege – amely 2009-ben még 40 millió forint volt – tavaly 18,7 millióra csökkent. A  mérlegadatokból kiderül az is: a vállalkozás tavaly 4,5 millió forint pótbefizetést utalt tagjainak; a debreceni önkormányzat 3,6 milliót kapott.

 

Papp László alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta: a város vezetése nem tudott Gellén szándékáról, s az önkormányzat egyeztetést kezdeményez vele az ügyről. A tárgyalás időközben okafogyottá vált, miután László Péter szakosztályvezető kedd este a Magyar Rádióban közölte: a DVSC engedélyezi játékosai szereplését a németek elleni találkozókon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.