Vettel: ötös!

Ki más, Vettel kezdett az első rajtkockából a Monacói Nagydíjon, és a start után méretes előnyre tett szert, ám a Red Bull szervizesei belenyúltak a versenybe: elrontották Vettel gumicseréjét, de legalább a márkatárs Webberrel is megtették ezt. Kisvártatva Massa a korlátnak csapódott, mire bejött az aszfaltra a biztonsági kocsi. A viadal felénél jártunk, amikor a safety car kiment a pályáról.

Az Alonsóval meglógó Vettel – Button kiállásával – tizenhétmásodperces fórra tett szert. Húsz körrel a Grand Prix vége előtt Alonso szinte már tolta Vettelt, miközben Button csak jött és jött, olyannyira, hogy az első három hamarosan konkrétan egymás mögött haladt. És ez így ment addig, amíg a lekörözöttek táborát gyarapító Petrov szét nem vágta a kocsiját. Ekkor már csak hat kör volt hátra, ám leállt a futam. A kis időre eszméletét vesztő Petrovot mentő vitte el, de az orosz pilóta nem került életveszélybe.

A mezőnyt újraindították a célegyenesből, s a német pilótát most sem sikerült megelőzni. Vettel idei mérlege kiváló: hat futam, öt győzelem, egy második hely. Te jó ég: hova tovább?

Monacói Nagydíj: 1. Vettel (német, Red Bull), 2. Alonso (spanyol, Ferrari), 3. Button (brit, McLaren), 4. Webber (ausztrál, Red Bull), 5. Kobajasi (japán, Sauber), 6. Hamilton (brit, McLaren). A vb állása: 1. Vettel 143, 2. Hamilton 85, 3. Webber 79, 4. Button 76, 5. Alonso 69.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.