Kassai: „Teljesítettük a feladatot, amiért odaküldtek”

„Sportszerű találkozó volt, a csapatok nem nehezítették meg a dolgunkat, ám voltak olyan pillanatok, amikor nagyon kellett figyelnünk” – mondta lapunknak Kassai Viktor, a BL-döntő játékvezetője, miután Budapestre érkezett a magyar „bíróküldöttség”.

A sportember, aki a meccsen hozott ítéleteiről az UE-FA szigorú szabályzata szerint nem beszélhet, hozzátette: „A mérkőzés idejére ki kellett kapcsolnunk a körülményeket, s csupán a feladatra kellett koncentrálnunk, mintha egy átlagos BL-meccsen lennénk. A játéktéren ez nem is okozott különösebb nehézséget, mivel egyikünk homlokára sem volt kiírva, hogy az együttesek éppen a sorozat fináléját játsszák...” Arra a felvetésre, hogy miként hatott rá a Wembley stadion különleges atmoszférája, valamint az elképesztő médiafigyelem, Kassai így felelt: „Szerencsére az utóbbi években hozzászokhattunk ahhoz, hogy színültig telt arénákban vezetjük a pályára a társulatokat.

A londoni létesítményben is működtünk már, így a környezet ismerős volt.” A sorozat történetében először fordult elő, hogy hétfős „csapat” utazott a fináléra, és Kassai szerint sokat segített a felkészülésben, valamint a ráhangolódásban, hogy ennyi kolléga, s barát volt mellette a döntőben.

„Nagyon jó érzés, hogy teljesítettük a feladatot, amiért odaküldtek. Ugyanakkor még nem ülepedtek le az érzések, az emlékek. Ahhoz idő kell” – jegyezte meg. A bíróknak a fináléról készült képeket sem volt idejük végignézni, továbbá a találkozó felvételét sem látták még. A harmincöt esztendős játékvezető megemlítette: „Egyelőre nagyon furcsa kimondani, hogy mi vezettük a Barcelona–Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt...”

-
FOTÓ: REUTERS DARREN STAPLES
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.