Portói édes

Az első félidő túlnyomó részében a játékosként cselművész Domingos irányította és brazilokkal telezsúfolt Braga játéka érvényesült Dublinban, az Európa Liga csúcstalálkozóján, de egyáltalán nem úgy, ahogyan gondolná az ember: „finom penge” helyett tökéletes fegyelem, a terület állandó szűkítése és messzemenő kollegialitás jellemezte a kis-nagy csapat futballját.

Ha meg a Porto – bragai szempontból – a kelleténél veszélyesebben lendült előre, a portugál Hugo Viana „vezérletével” ment az aprítás is... A portugál (dél-amerikai) kupadöntőn a favorit tehát nem tudott kibontakozni, ám a 44. percben a perui Alberto Rodriguez elpasszolta a labdát, a kolumbiai Guarin pedig nagyszerűen ívelt brazil nevű honfitársa, Falcao fejére, és a gólvadász az évad tizenhetedik portói EL-meccsén megszerezte tizenhetedik gólját (1-0).

A második félidőre beállt a Bragába újabb két brazil, s közülük Mossoro mindjárt az első percben egyenlíthetett volna, de Helton (brazil...) lábbal védett, noha látszólag kilátástalan helyzetben volt. A mentés mindenkit meghökkentett, Alberto Rodriguez és Hugo Viana lecserélése senkit sem. A végeredmény szintén nem keltett meglepetést, annál inkább a diétás futball...

PORTO BRAGA 1 0 1 0

Európa Liga-döntő, Dublin, 45 000 néző. Jv.: Velasco Carballo (spanyol).

Porto: Helton – Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Pereira – Guarin (Belluschi, 73.), Fernando, Joao Moutinho, Varela (James Rodriguez, 79.) – Hulk, Falcao.

Braga: Artur – Miguel Garcia, Paulao, Alberto Rodriguez (Kaká, 46.), Silvio –Alan, Custodio, Hugo Viana (Mossoro, 46.), Vandinho – Lima (Meyong, 66.), Paulo Cesar.

Gól: Falcao (44.).

Falcao: tizenhét meccs, tizenhét gól
Falcao: tizenhét meccs, tizenhét gól
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.