Maxi Foxi

Annyira egyoldalú volt a Magyar Kupa-döntő első fél órája, amennyire egy irányba, a játékoskijáró felé terelték a szurkolókat kedden a Puskás Ferenc stadionban. (Az aréna másik, nagyobbik oldalán senki nem ült.) A Kecskemét hamar kétgólos előnyt szerzett, miután Tököli elszórakozott a Videoton két roppant nehézkes védőjével, Liptákkal és Vaskóval: előbb a középhátvéd előtt húzogatott, majd Foxi fejére tette a labdát, noha öt fehérvári labdarúgó sorakozott az ötös közelében, aztán a beállóst forgatta meg, s ezúttal Foxi lábához adta a gólpasszt (14. perc: 2-0).

Nagy változást a játék alapján nem lehetett várni, de a második félidő elején a kecskeméti futballisták az ellenfél segítségére siettek. A Videoton-akciót a labdát rémesen „kezelő” Mohl indította el, majd Csukics fejezte be: utóbbi – André Alves két emelése után – váratlanul a saját kapujába lőtt (48.: 1-2). Tököli zaklatottá vált, és a második szakasz közepén üvöltve teremtette le Litsingit, amiért klubtársa nem passzolt, hanem kapura rúgott. (Sebők védett.) Majd úgy tetszett, Foxi megnyugtatja a csatárt: a 80. percben lazán a jobb felső sarokba emelte Ebala átadását (3-1). Ám a kecskemétiek megint összehoztak egy Videoton-gólt: zavart védőik „játszották meg” Nikolicsot, aki a léc alá lőtt (3-2).

Egyenlíteni a Videoton már nem tudott: az MK-döntőt eldöntötte mesterhármas szerzője, a három és fél milliós Közép-afrikai Köztársaság büszkesége...

KECSKEMÉT VIDEOTON 3-2 (2-0)

Magyar Kupa-döntő, Puskás Ferenc stadion, 4000 néző. Jv.: Iványi.

Kecskemét: Rybansky – Gyagya, Radanovics, Balogh, Mohl – Bori, Ebala, Litsingi, Csukics (Bertus, 91.), Foxi (Szavics, 93.) –Tököli (Dosso, 87.).

Videoton: Sebők – Lázár, Lipták, Vaskó, Elek – Sándor, Farkas (Szakály, 60.), Polonkai (Vasziljevics, 46.) – Gosztonyi (Lencse, 70.), Nikolics, André Alves.

Gól: Foxi (2., 14. és 80.), Csukics (48., öngól), Nikolics (83.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.