Veretlent vert a Vasas

Döntetlennel ért véget a szombat este különleges párbaja a Komjádi uszodában, mégis a Vasas várja előnnyel a bajnoki döntő visszavágóját.

A kissé kusza mondat magyarázatául annyit, hogy a két együttes meghatározó világklasszisainak, a horvát Miho Boskovicnak és Biros Péternek a külön vetélkedője – a szerzett gólok tekintetében – 4:4-gyel zárult, ugyanakkor a fővárosiak 8:7-re megnyerték a meccset. S mivel a póló csapatjáték, ez utóbbi mutató összehasonlíthatatlanul fontosabb az előbbinél...

Az OB I-ben eddig veretlen egriek amúgy pazarul kezdték a mérkőzést, ám hiába vezettek az első negyed derekán 3:1-re, s még a nagyszünetben is 5:4-re, a folytatás már a Vasasé volt. A harmadik nyolc perc elején a még tinédzser Vámos Márton detronizáló bombával egyenlített, s bár az ismét „nagyjelenetet” rendező Gerendás György tréner játékosai továbbra sem süllyedtek el, a záróperiódus közepén elúszni látszott számukra a meccs. Az angyalföldi klub pólósai kétgólos fórban voltak ekkor (8:6), de mint kiderült, odébb van még a vége: Biros – ki más? – szépített, s az utolsó támadás joga is az egrieket illette.

A lehetőség azonban kimaradt, de a rendhagyó lebonyolítású döntő első felvonása után a Vasas a legkevésbé sem érezheti magát páholyban: amennyiben kedd este Egerben ismét nyer, tizennyolcadszor is övé a bajnoki cím, ha viszont a házigazdák legalább két góllal győznek, fennállásuk első OB I-es aranyérmét ünnepelhetik. Nem beszélve arról, hogy egygólos egri diadal esetén hosszabbítás következik.

A kérdőjel kiegyenesítésére tehát még várni kell. Csak egy biztos: a telt ház a Bitskey Aladár uszodában.

Boskovic: 3-assal játszott, négyessel zárt
Boskovic: 3-assal játszott, négyessel zárt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.