Jön, jön: Paulo Sousa

„Jogilag teljesen tiszta a történet. Lejárt a szerződésem, és a Videoton vezérkara nem kívánta azt meghosszabbítani. Többet nem szeretnék mondani” – közölte lapunkkal Mezey György néhány órával azután, hogy Fehérvárott vasárnap tudatták vele: a következő évadban már nem számítanak rá.

Az elöljárók lépése abból a szempontból érthetetlen, hogy két nappal az országos kupadöntő előtt sehol sem szokás nyilvánosságra hozni a készülő edzőcserét, ám – információnk szerint – a vezetők mérlegelték, hogy Mezey elfogadta a meghívást a Sport TV vasárnap esti műsorába, s nem akarták, hogy a közvélemény az adásból értesüljön a váltásról.

A fehérvári elöljárókat tegnap nem tudtuk elérni – a klubban megerősítették: a hivatalos álláspont az, hogy Garancsi István tulajdonos és Tassy Márk ügyvezető a bajnokság végéig nem nyilatkozik az ügyben –, miközben a vezetőség közleményben tudatta: a korábbi 51-szeres portugál válogatott, a többi közt a Benficában, a lisszaboni Sportingban, a Juventusban, az Internazionaléban, a Dortmundban is futballozó Paulo Sousa lesz az új edző. A negyvenegy éves tréner angolmásodosztályú csapatoknál – legutóbb a Leicesternél – tevékenykedett eddig. Fehérvári pletykák szerint a Videoton már a télen megállapodott vele... A klubnál e hónap vége felé mutatják be, és júniusban lép hivatalba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.