Ferencváros: újra a régi

Nem is gondolná az ember, hogy egy olyan gyönyörű helyen, mint Alicante, milyen idegesek tudnak lenni az emberek...

A helyi női csapat vezetői például annyira „felhúzták” magukat az FTC elleni KEK-döntő öt góllal elveszített, dabasi mérkőzése után, hogy még közvetlenül a spanyolországi vissza vágó előtt is azt hajtogatták: a fehérorosz bírók szemérmetlenül részrehajlóak voltak az első meccsen. Mindennek a tetejébe azzal is szembesülniük kellett, hogy a helyi sajtó azon élcelődik a vasárnapi találkozót megelőzően: a tengerparti város csarnokában nincs megfelelő pályaborítás, így azt hatezer euróért bérli a klub az Elda Prestigio együttesétől.

És az ibériaiak zaklatottsága az első félidőben történtek nyomán csak fokozódhatott. Noha nagy jóindulattal sem állítható, hogy a nívó az eget verdeste volna, egy nemzetközi kupadöntőben elegendő örömet okozhat a drukker számára, ha csapata szimplán eredményesen játszik, így aztán a zöldfehérek szép számban Alicantéba rándult, s a lelátón jórészt félmeztelenre vetkőzött hívei is elégedettek lehettek a látottak alapján. Elek Gábor edző játékosai higgadtan, taktikusan kezdték a meccset, s bár a folytatásban hamarosan átvette a vezetést a rivális (7:5), az odahaza aratott sikerben is kulcsszerepet játszó Trufán Noémi beállításával megint jóra fordult minden. Miközben a Dabason szinte tarthatatlan jobbszélsőnek, Ortunónak ezúttal jószerével momentuma sem akadt, a másik oldalon Szucsánszki Zita is mind hatékonyabban célozta a kaput, s a szünetre úgy vonulhattak le a vendégek, hogy a nagytáblán 11:10-es vezetésük virított.

A térfélcserét követő eseményeket nem érdemes különösebben részletezni, tekintve, hogy a lényeget ille tően csupán egyetlen garnitúra futott ki a második félórára. A kapuban Pastrovics, elöl az említettek mellett immár

Tomori is remekelt, aminek egyenes következményeként a 48. percre megdupláztaMagyarországon szerzett fórját a budapesti alakulat (20:15). Akkora volt a differencia a két együttes játéka és hozzáállása között, hogy Elek tréner a hajrában a „fakónak” is nyugodt szívvel lehetőséget ad hatott.

Ennek ugyan az lett az eredménye, hogy a spanyolok kiegyenlítettek, de kit érdekelt a „pontvesztés”: a 23:23 azt jelentette, hogy a Ferencváros játékosai a 2006-os EHF Kupa-diadal után újra elhódították egy európai klubtorna trófeáját, s már-már történelmi tettként, harminchárom esztendő elteltével ismét magasba emelhették a KEK-serleget.

Nyolcadszor bajnok a Győr

A hazai pályán aratott győzelem után a hazai női bajnoki döntő második mérkőzését is megnyerte a Győr együttese: a kisalföldiek szombaton, Debrecenben 28:25-re múlták felül a helyi csapatot, s így –2:0-ás összesítéssel – megvédték címüket. A győztesek történetük nyolcadik NB I-es aranyérmét ünnepelhették.

Tomori is remekelt
Tomori is remekelt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.