Dabasi dilemma: sok vagy kevés?

Nehéz eldönteni, hogy az ember örüljön-e vagy bosszankodjék amiatt, hogy az FTC öt- (!), illetve „csak” ötgólos előnyt szerzett a női KEK-döntő első mérkőzésén, tekintve, hogy a találkozón történtek alapján a különbség lehetett volna jóval nagyobb is, meg szerényebb is.

A komikus történet folyományaként (miszerint Budapesten képtelenség olyan csarnokot találni, amely méltó egy európai kupafinálé helyszínéül) Dabason megrendezett mecscsen jól kezdett ugyan a „hazai” csapat a spanyol Mar Alicante társulatával szemben, ám a folytatás kapkodását látva Elek Gábor trénernek hamar időt kellett kérnie, s a szusszanásnyi pihenő meg is tette a hatását. Az ekkor jószerével „egyszemélyes” riválisban kizárólag Isabel Ortuno tartotta a lelket, odaát viszont Trufán Noémi átlövései mellett Kovacsicz Mónika produkciója is dicsérhető volt, így a szünetet 17:12-es vezetése tudatában kezdhette a zöld-fehér garnitúra.

A térfélcsere után szépen magukra találtak a vendégek, noha Ortunót végre sikerült semlegesíteni. Jovovics és De Sousa immár hatékonyan helyettesítette kolléganőjét, s ennek nyomán 22:20-ra felzárkózott a rivális. De Elek edző megint jó tempóban kért időt, s az utolsó negyedóra kezdetén újabb nagy menetbe fogott az FTC: Szamoránsky és Szucsánszky vezérletével csakhamar nyolcgólosra duzzadt a differencia. Nagy kár, hogy a hajrára ismét hibát hiba követett, ráadásul Ortuno újból a „régi” volt, így a lefújáskor 34:29 állt a nagy táblán.

Az előny ezzel együtt reménykeltő, de a spanyolországi visszavágón a dabasinál jóval kevésbé hektikus teljesítményre lesz szükség, ha a ferencvárosi játékosok komoly terveket szőnek a díszes serleg magasba emelését illetően.

A magyar bajnokságban mindkét fronton zajlik a döntős párharc. A férfiak fináléjában a Veszprém idegenben is legyőzte a Szegedet (33:20), így az öszszesítésben 2:0-ra vezet, s már csupán egy diadalra van szüksége az aranyérem megszerzéséhez. A sorozat egyébként különös szünetet követően folytatódik, miután a bakonyiak jó néhány kézilabdázója most kiruccan Katarba, hogy egy helyi csapat vendégjátékosaként szerepeljen a klubvilágbajnokságnak is nevezett Super Globetornán... A női NB I döntőjében még csak egy meccsen vannak túl a csapatok: ezen a házigazda Győr 34:26-ra felülmúlta a Debrecent. Ez a párviadal az egyik fél második sikeréig tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.