Minden újság első oldalán: bajnoki cím

Az AS Roma–Milan mérkőzéssel kezdődik ma este (20.45, Digi Sport) az európai körút a bajnoki címekért: amennyiben a vendég vörös-feketék győznek, elhódítják a „scudettót”. – Rendkívül fontos nap ez a számunkra – mondja Allegri edző, aki edzőtáborban tartja játékosait, mert „az a jó, ha minden tekintetben együtt van a csapat”.

A tréner mindjárt igyekszik is levenni a terhet labdarúgói válláról, mert azt hangoztatja: „Bármi történik is az Örök Városban, nyolcpontos előnyünk birtokában 99,9 százalék, hogy mi leszünk a befutók.” Ilyen hét (szűk) esztendeje nem fordult elő: a Milan legutóbb 2004-ben volt Itália bajnoka. Silvio Berlusconi miniszterelnök ezzel együtt emlékeztet rá: „Azóta, hogy a klub elnöke lettem, a Milan a világ legsikeresebb együttesévé vált.” A nemzetközi serlegek tekintetében ez kétségkívül igaz, de viszonylag rég volt már 2007 is, amikor a vörös-feketék mindmáig utolsó BL-diadalukat aratták.

Most persze nagyon készülnek, ráadásul a legerősebb összeállításukban játszhatnak, bár lehet, hogy a sérüléséből felépülő Alexandre Pato csak a kispadon kap helyet. Ám az igazi óvatosság Berlusconi milánói jobbkezéé, Gallianié: „Mindenki azt mondja, már megvan a bajnoki cím. Én meg azt mondom, még nincs meg.”

Ami biztos: a Milan a tizennyolcadik Serie A-elsőségére hajt, a Barcelona pedig (nyerő szám!) a huszonegyedik aranyérmét szerezheti meg vasárnap a Primera Divisionban. A vörös-kékek fórja ugyanúgy nyolc pont, mint a vörös-feketéké, ám van rá esély, hogy ez tovább duzzad, mert a Real Madrid ma este (22, Sport2) a Sevilla vendége lesz, és a Sanchez Pizjuan stadionban az utóbbi hét évben csak egyszer nyert. A „Barca” másnap városi rangadót vív az Espanyollal (19, Sport1), és Puyol úgy fordította a figyelmet a helyi derbire, hogy kicsit belerúgott a „királyi gárdába”. –Mindannyian az Espanyol elleni találkozóra összpontosítunk, a Real Madrid már a múlt – jegyezte meg. Ez tetszett mindenkinek a Nou Camp környékén, az viszont már kevésbé, hogy a milánói La Gazzetta dello Sport közzétette: az Internazionale –és klubelnöke, Moratti – hegyeket is képes lenne megmozgatni Guardiola edző megszerzéséért. Az igazolás maga volna a csúcs, de a katalán nagymester egyelőre másféle ormok meghódítására gondol...

Ami a BL-t illeti, Sir Alex Ferguson is ugyanabban reménykedik, amiben Guardiola, abban viszont feltűnően biztos (vagy csak annak mutatja magát), hogy az angol bajnoki elsőség a Manchester Unitedé lesz. Pedig az

MU csupán három ponttal előzi meg a vasárnap (17, Digi Sport) hozzá látogató Chelsea-t. Ez a hét vége csúcsrangadója, és a londoniak nem győzik hangoztatni: amióta a Premier League létezik, az Old Trafford stadionban módfelett kiegyensúlyozott az egymás elleni mérleg: öt győzelem, hét döntetlen, hat vereség (az „arisztokratikus kékek” szempontjából). A Manchester United viszont nem csupán a Chelsea-t, hanem a Liverpoolt is le akarja hagyni, merthogy pillanatnyilag az MU és a „Pool” egyaránt tizennyolc bajnoki címet számlál. Akármi lesz, a vendégek hívei nem szakítanak az új divattal – a Stamford Bridge tájékán mind többen hordanak David Luiz-parókát –, mint ahogyan Ancelotti edző sem akarmegválni a Chelsea-től.

Jórészt a manchesteri vendégjátéktól függ, hogy vajon a klubvezetők sem akarnak-e elköszönni tőle...

Mourinho „ötöse”

Az UEFA öt nemzetközi mérkőzéstől eltiltotta José Mourinhót, a Real Madrid edzőjét a Barcelona elleni BL-elődöntő első találkozóján tanúsított viselkedéséért. A portugál tréner a visszavágóval egy meccset már letudott a büntetésből. Az eltiltás további három mérkőzésre biztosan érvényes, míg a negyedikre szóló büntetést felfüggesztették.

Robinho (Milan): Hú, de nehéz lesz!
Robinho (Milan): Hú, de nehéz lesz! FOTÓ: REUTER STEFANO RELLANDINI
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.