Négy a kettővel

A Manchester United 2-0-ás gelsenkircheni győzelme után könnyen vette a BL-elődöntő visszavágóját Sir Alex Ferguson, mert a következő kezdő tizenegyet küldte a pályára: Van der Sar – Rafael, Smalling, Evans, O’Shea – Anderson, Gibson, Scholes – Valencia, Berbatov, Nani. Se Ferdinand, se Vidics, se Giggs, se Hernandez, se Rooney... (Hogy Evráról, Carrickről, Park Ji Sungról, Fletcherről ne is beszéljünk.) Azaz a „kettő” játszott szerda este; hiába, a Premier Ligában három pontra csökkent az MU előnye a Chelseavel szemben, és vasárnap Manchester United–Chelsea csúcstalálkozó következik.

A házigazdák a „fakóval” is uralták a játékot, és bő fél óra múltán már 2-0-ra vezettek. Előbb Gibson príma átadását a kiugró Valencia gurította a jobb sarokba, majd Neuer kapus egyszerűen „bevédte” Gibson korántsem menthetetlen lövését. Az addigi játék alapján gelsenkircheni közbeszólásra nem volt esély, ám a 36. percben Jurado váratlanul szépített (2-1).

Jó lövésnek látszik... Valójában azonban Neuer segítette a hálóba Gibson labdáját
Jó lövésnek látszik... Valójában azonban Neuer segítette a hálóba Gibson labdáját

A második félidőben sokáig semmi nem történt, aztán a 71. percben Nani ritmust váltott, s bár visszapasszolt labdája után Anderson előbb lecsücsült, gyorsan felpattanva a jobb sarokba lőtt. Négy perccel később pedig üres kapus góllal zárult a Nani, Berbatov, Anderson kombináció (4-1). Az angol kórus vidáman énekelte: „Bárhogy lesz, úgy lesz, a jövőt nem sejthetem...” Dehogynem.Május 28-án Barcelona–Manchester United döntőt rendeznek a londoni Wembley-ben.

BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Barcelona –Real Madrid 2-0 1-1

Manchester United –Schalke 2-0 4-1

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.