Gól volt, gól nem volt...

A Premier Liga 35. fordulójának egyik legnagyobb várakozással kísért mérkőzése után újabb érvekhez jutottak a technológia fokozottabb alkalmazásának sürgetői.

Hatalmas volt a tét a bajnoki címének megvédéséért foggal-körömmel harcoló Chelsea és a mintegy 30 millió fonttal járó Bajnokok Ligája-szereplésben reménykedő Tottenham Hotspur számára. Harry Redknapp csapatát az a kínos statisztika is hajtotta, hogy az észak-londoniak a PL fennállása óta nem tudtak nyerni a Stamford Bridge-en. A vendégek számára felcsillant a remény, amikor a brazil Sandro a 19. percben váratlanul, hatalmas góllal lepte meg Cech kapust (0-1). Furcsa módon Red knapp nemhogy nem ünnepelte védekező középpályását, hanem leteremtette őt, amiért nem tartotta be az egy perccel előbb kapott instrukciót, hogy húzódjon hátrébb. A „kékek” rövidesen kiegyenlíthettek volna, ám előbb Gomes kapus brillírozott Essien fejesének mentésével, majd Fernando Torres hagyott ki –50 millió fontos árcéduláját megkérdőjelezve – tuti helyzetet. Pillanatokkal a félidő vége előtt Lampard lőtt kapura. A bravúrra és bakikra mindig képes Gomes hárított, de kiejtette a kezéből a labdát, és már csak akkor kaparta ki a hálóból, amikor az jócskán, de nem teljes terjedelmével átgurult a vonalon. Andre Marriner bíró nem láthatta pontosan a történteket, és először folytatni akarta a játékot, ám asszisztense beintésére végül megadta a „nem gólt” (1-1). Redknapp és a Spurs-szurkolók indulatai nem ismertek határokat...

Ramsey...!
Ramsey...!

A második félidőben a Chelsea színeiben ötszázadik alkalommal szereplő csapatkapitány, John Terry irányítása alatt a házigazdák erőfölénye csak fokozódott, és jogosan érezték magukat becsapva, amiért nem jutottak tizenegyeshez Malouda felrúgása miatt. A Chelsea elszántsága ellenére a londoni rangadó feltartóztathatatlanul araszolt a döntetlen felé, amikor a 89. percben a Fernando Torres helyére behozott „szupertartalék”, Kalou vitathatatlan lespozícióból a hálóba talált. Carlo Ancelotti hazai szakvezetőben volt annyi méltóság, hogy elismerje, a 2-1 a Chelsea „szerencséjének volt köszönhető”.

Az olasz tréner öröme csak fokozódott vasárnap délután, amikor a bajnokságot néhány hete szinte behozhatatlanul vezető Manchester United ismétmegbotlott idegenben. A „vörös ördögök” 18 bajnoki kirándulásukból mindössze ötször nyertek. Az Arsenal az 1-0-ás győzelemmel leginkább a Chelsea-nek tett szívességet, mivel saját Premiership-esélyei már elszálltak. A szezon kimenetelét izgalmassá tevő eredmény a tavaly februá ri kétszeres lábtörése után frissen visszatért fiatal walesi középpályás, Aaron Ramsey góljának volt köszönhető, közel egy óra elteltével. Ugyanakkor a bíró ezen a mérkőzésen is főszerepet játszott. Chris Foy az első félidőben Vidics tizenhatoson belüli ordító kezezését nem torolta meg, percekkel a játék vége előtt pedig Owen felrúgásáért nem ítélt tizenegyest.

A bajnokságot a Manchester United immár csak három pont előnnyel vezeti a Chelsea előtt...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.