Kubatovék nehéz helyzetben: mindössze másfél millió az adományok számláján

Egy hónapja jelentette be Kubatov Gábor, az FTC újonnan kinevezett elnöke, a Fidesz pártigazgatója, hogy az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló céggel átvilágíttatja részint a klubot, részint annak tizenhét szakosztályát.

Az ellenőrzés - amely 2008-tól vonja revízió alá az egyesületet - 15 millió forintot tesz ki, amelyből Kubatov és alelnöke, a szintén kormánypárti funkcionárius Kocsis Máté ötszáz-ötszázezret áll. (Korábban - tévesen - egy-egymillió forintról volt szó.)

A fennmaradó összeg kapcsán Kubatov a zöld-fehér szimpatizánsokhoz fordult, arra kérve őket, hogy adják össze a pénzt, mert a Ferencvárosnak – amely, mondjuk így, kevéssé racionális működéssel hozzávetőleg 500 millió forinttal lett szegényebb az elmúlt három esztendőben – erre jelenleg nincs kerete. Különféle, az FTC-hez kapcsolódó internetes oldalakon, ha kis késéssel is, megjelent egy osztrák pénzintézet számlaszáma, ahová az adományokat várják.

A Népszabadság úgy tudja: a hétfő reggeli állapot szerint valamivel több, mint másfél millió (1 537 008) forint gyűlt össze a banknál.

Noha az adomány egyelőre szerénynek tetszik, ferencvárosi körökben hangsúlyozzák, hogy még csak most kezdődik az „Összefogás a Fradiért!” elnevezésű kampány, amelynek során kisfilmmel, hirdetéssel igyekeznek rábírni a szurkolókat az áldozatvállalásra. Erre egyébként –minthogy a könyvvizsgáló negyed évre vállalta a munkát – még két hónapjuk van a zöld-fehér szimpatizánsoknak.

Az immár újra az egylet tulajdonában lévő Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. papírjainak átvizsgálását ugyancsak az Ernst & Young végzi; a pénzügyi kontroll költségét itt az eladó, azaz Kevin McCabe brit üzletember – a stadion és a kapcsolódó nyolchektáros ingatlan tulajdonosa – állja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.