Ötcsillagos éjszakák

Az angol bukmékerek a Barcelona–Manchester United BL-döntőt tartják a legvalószínűbbnek; ezzel a párosítással csak a feltett összeg két és félszeresét nyerhetik a fogadók.

A Real Madrid–MU döntő ötszörös, a Barcelona–Schalke öt és félszeres, a Barcelona–Chelsea hat és félszeres, a Real Madrid–Schalke kilencszeres pénzt érne.

Az Inter–Sahtyor-párharc oddsa pedig egy az ezerhez...

Na igen, a negyeddöntő két legnagyobb vesztese a címvédő milánói együttes, valamint az ukrán csapat. Az utóbbi esetében azonban helyesebb azt mondani, hogy a Barcelona a lehengerlő nyertes. A Sahtyor ugyanis úgy kapott ki 5-1-re, hogy egyáltalán nem játszott gyengén, sőt Iniestának a második percben szerzett gólja után három ziccere volt. Ezek mindegyike kimaradt (ahogyan 4-1-nélLuiz Adriano labdája is kipattant a belső kapufáról), márpedig helyzetek sorát veszni hagyni a lenyűgöző vörös-kékek ellen: több mint luxus. A „Barca” a támadójátékát tekintve csúcsformában futballozott, és lehetőségeit extraklasszisához méltón kihasználta, de a donyecki ellenakciók nyomán az „elhárítását” komoly bírálatok érték. Ezek egyike így szólt: „Ilyen védekezéssel nem lesz meg a BL-győzelem. Puyolra a továbbiakban nagy szükség van.” Spanyolországban a fényes 5-1 után sem csupán ájuldoznak, az MLSZ elnöke viszont arról panaszkodik, hogy mifelénk vannak fórumok, amelyeknek semmi sem jó, még a hollandoktól két részletben elszenvedett 3-9 (0-4, 3-5) sem. A „hülye” katalánok meg nem csak az egekbe emelik, olykor „osztják” is a bámulatos Barcelonát...

Más világ az.

És más kávéház az Interé is, mert amit a kék-feketék kaptak a Schalkétól a San Siróban elszenvedett 2-5 után, attól egy magyar szövetségi elnök feltehetően a falnak – ha nem a Dunának – menne. A Tuttosport egyenesen a kék-feketék „katasztrófájának” nevezte a történteket, a La Gazzetta delloSport pedig felvetette: „Tényleg Leonardo a megfelelő ember?” Ilyenkor persze a kérdésben a válasz, és a lap azt tanácsolja Moratti klubelnöknek, hogy mielőbb lépjen tárgyalásba Guardiolával, a Barcelona nagymesterével vagy Villas Boas trénerrel, a Porto szakvezetőjével. „Nyolc éve, az Arsenaltól ugyancsak otthon elszenvedett 1-5 óta nem érte az öngyilkos Intert hasonló szerencsétlenség” –emlékeztet az itáliai média, miközben a német sajtó odavan a gyönyörűségtől. „Grandiózus este”; „Mágikus éjszaka” – írják, de a legjellemzőbb cím a „Das Wunder von Mailand.” Ez az 1954-es vb-döntő, „a berni csoda” óta védett felütés Németországban, ám a Bundesliga tizenegyedik helyén álló vendégek kiütéses diadala felborított mindent. Az Internek a visszavágón 4-0-ra kellene győznie, ám az ellenfél nem Schalke 0-4, hanem 04. Egyes német újságok már arról szavaztatják olvasóikat: „Lesz-e BL-győztes a gelsenkircheni együttes?”

Na ja, ezúttal nemcsak a Barcelona: a Schalke is ötcsillagos volt, a brazil Edu pedig egycsillagos, mert – a mezőny legjobbjaként – 1-es osztályzatot kapott a Kicker sportmagazintól. Ez a maximum, feles nincs.

Jobb helyeken így vág egybe az ötös és az egyes...

 

Öt barcelonai, egy donyecki
Öt barcelonai, egy donyecki
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.