Orosz a spájzban

„Gáz van. És azon leszek, hogy legyen is” – említette Orosz Pál, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. új vezérigazgatója, de a félreértések elkerülése érdekében rögzítsük: az elöljáró nem a társaság jelenlegi lehetetlen helyzetét kívánja tartósítani, hanem (első teendőinek egyikeként) azt szeretné elérni, hogy a Fővárosi Gázművek az Üllői úti létesítményben ne vonja meg szolgáltatását.

A Népszabadság kapcsolódó kérdésére Orosz közölte, hogy a zrt. – noha részletesen még nem volt módja tanulmányozni az iratokat – megközelítőleg kétszázmillió forintos tartozást görget maga előtt. Lapunk újabb felvetésére Berzeviczy Attila, az egyesület jogásza, egyben az új igazgatóság tagja azt mondta: noha e tekintetben sem lehetnek még teljesen képben, az APEH áfavisszautalási kötelezettsége valós információkon alapul. Ha ez valóban így van, akkor a zrt. hozzávetőleg 230 millió forintot várhat az adóhatóságtól.

Az Albert stadion visszavételére, továbbá a potenciális támogatókra (biztosítótársaság, telekommunikációs cég) vonatkozó érdeklődésünket mind Orosz, mind Berzeviczy elhárította, mondván, időre van szükségük; kivált, mert az átadás-átvétel csak a jövő héten esedékes. Mindenesetre a klub átvilágítását is végző Ernst & Young – 2008-tól – valamennyi papírt kontroll alá von, és egyáltalán nem kizárt, hogy a könyvvizsgáló cég „érdekes” aktákat tálal majd a vezetőség elé. (Mint arról többször is beszámoltunk: Berki Krisztián, a zrt.-t kétszer is irányító vezérigazgató ellen – megannyi furcsa ügylet mellett – sikkasztás gyanújával vizsgálódnak.)

Orosz a csapat céljairól már határozottan beszélhetett: a közeljövőben a nemzetközi szereplés kivívását, a bajnoki cím megszerzését várja az együttestől. Az európai föllépéseket illetően egyfajta nosztalgiája is lehet a direktornak, akinek édesapja tagja volt az 1965-ben Vásárvárosok Kupját nyert Ferencvárosnak. A papa útba is igazította gyermekét: „Azt mondta nekem: úgy dolgozzak, hogy ha majd leköszönök e tisztről, emelt fővel térhessek vissza a tizenhármas szektorba.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.