Kubatov beindul, itt a zöld-fehér-narancs

„A politikában és az FTC-nél ugyanolyan: az ezüstérem kevés” – vont meglepő párhuzamot munkakörei között Kubatov Gábor pártigazgató-klubelnök a zöld-fehérek szerdai sajtótájékoztatójának hajrájában.

Úgy tetszett, a Fidesz politikusa megkönnyebbülten áll a pódiumon, miután az egylet szándéknyilatkozatot írt alá a Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó cégcsoporttal a labdarúgó zrt., az Albert Flórián stadion, továbbá a létesítmény körül fekvő területek visszavásárlásáról. Az egyesület jelképes összegért, egyetlen euróért jut hozzá a futballrészleget működtető gazdasági társasághoz, míg az arénáért hozzávetőleg 700 millió forintot, a birkózócsarnokot, valamint a tréningpályákat is magába foglaló területért mintegy ötmilliárd forintot kell fizetnie.

Kubatov Gábor az FTC új elnöke
FTC elnök-választás

Naivan hozzátehetnénk: a feladat nem túlzottan egyszerű annak fényében, hogy a futballrészleget működtető cég nagyjából kétszázmillió forintos adósságot görget maga előtt, s hogy az FTC–Újpest labdarúgó-mérkőzést megelőzően az illetékesek még tárgyalnak az energiaszolgáltatókkal a kinnlevőségek kiegyenlítéséről. Világítás nélkül aligha volna megrendezhető a találkozó...

De ne aggódjunk oly nagyon: kiderült, nem szükségképpen az FTC-nek kell kifizetnie a milliárdos összeget, ugyanis a klubnak – a szerződés értelmében – csupán a vevőt kell megneveznie. Azaz (hiszik vagy sem) akár az állam is beszállhat az első blikkre kevés profitot ígérő üzletbe...

A látszólag siralmas pénzügyi helyzet okán felvetődött, hogy a futballcsapatnak gondjai lehetnek az élvonalbeli licenc megszerzésé vel, ám Kubatov megnyugtatta az érdeklődőket: az FTC-nek csak szövetségesei vannak, továbbá „rosszat tenne” a magyar futballnak, ha a Ferencváros a másodosztályba kényszerülne. Hozzátette: „Nem kegyelmet kérünk, csupán egyenlő elbánást.”

Mindenesetre a futballrészleg irányítását máris átvette a klub: az igazgatótanácsban – Kubatov elnök mellett – helyett kapott Kocsis Máté, a Józsefváros fideszes polgármestere, Kovács Róbert, Kőbánya – véletlenül – szintén narancssárga színekben politizáló első embere, továbbá Berzeviczy Attila, az egylet jogásza, valamint Springer Miklós.

Kubatov kinyilatkoztatta: „A mai nap még az ünneplésé, ám holnaptól a tetteké a főszerep.” Nyilván ennek jegyében a klub ma újabb tájékoztatót tart, amelyen bemutatják a futballrészleg új igazgatóját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.