Atletico: retrooperett

Az Atletico Madrid régóta hiába küzd azért, hogy komolyan vegyék. Védi ugyan az Európa Ligát, melynek elnyerése kiváltképp nagy eredmény volt annak fényében, hogy (2000-es kiesése, majd 2002-es visszajutása óta) a Primera Divisionban szinte semmit nem tud felmutatni. Az utóbbi kilenc első osztályú évadban a legjobb helyezése a negyedik volt (kétszer), de kilencedikként, tizedikként, tizenegyedikként és tizenkettedikként is zárta már a spanyol bajnokságot. Most is középcsapat, sőt szombat este újfent bebizonyosodott, hogy – néhány nagy nevű játékosával együtt –„operett-társulat”.

A Real Madrid ellen 1999-ben nyert bajnoki mérkőzést mindmáig utoljára, azaz a számára szomorú sorozatot ezúttal sem tudta megszakítani, mert vetélytársa céltudatosabban és gyorsabban futballozott. Noha a Khedira kiváló tempójú passzával kiugró Benzema gólja után volt néhány lehetősége az egyenlítésre, Casillaszszal, illetve saját tehetetlenségével nem bírt, ráadásul De Gea nem a Real Madrid kapusának formájában védett, hiszen Özil lövése egyáltalán nem tetszett háríthatatlannak (0-2). A bő fél óra alatt összeszedett kétgólos hátrány aztán végképp felmorzsolta az Atletico reményeit, és Agüerónak a hajrában elért szépítő gólja csupán néhány csepp hűs víz volt a hosszú ideje változatlanul sajgó sebre (1-2).

A kontra „világbajnoka”, a Real Madrid azonban győzelmével sem közelítette meg a szellem és a passzjáték jelenlegi legnagyobbját, a Barcelonát, mivel a listavezető szintén 2-1-re győzött a Getafe ellen. A vörös-kékek inkább szórakoztak, mint futballoztak, de DanielAlves húsz méterről, „droppból” a bal sarokba zúdított lövése osztályon felüli megmozdulás volt. A két nagy rivális között a különbség maradt öt pont, és a Real Madrid a leginkább abban bízhat, hogy a katalánok egyszer (kétszer) megjárják a mulatsággal...

ATLETICO MADRID–REAL MADRID 1-2 (0-2) Madrid, 48 000 néző. Jv.: Muniz Fernandez.

Atletico Madrid: De Gea – Ujfalusi, Dominguez, Godin, Filipe Luis – Reyes, Mario Suarez, Tiago (Juanfran, 91.), Elias (Koke, 46.) – Forlan (Diego Costa, 79.), Agüero.

Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo – Khedira, Alonso, Lasssana Diarra (Arbeloa, 82.), Özil, Cristiano Ronaldo (Di Maria, 72.) – Benzema (Adebayor, 70.).

Gól: Benzema (11.), Özil (33.), Agüero (87.).

Az élcsoport: 1. Barcelona 78 pont, 2. Real Madrid 73, 3. Valencia 54, 4. Villarreal 54, 5. Espanyol 43, 6. Athletic Bilbao 42.

Övé a világ. Daniel Alves gólöröme
Övé a világ. Daniel Alves gólöröme
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.