NFL:a bajnokság szünetel

Peyton Manning, Tom Brady, Drew Brees eddig elsősorban az amerikaifutball-stadionokból voltak ismertek, ám a sztárirányítók hamarosan új poszton mutatkozhatnak be: felperesként a tárgyalóteremben. Könnyen a bíróságon folytatódhat ugyanis az NFL, az amerikai profi liga tulajdonosainak, illetve játékosainak vitája, miután pénteken – magyar idő szerint késő éjjel – összeomlottak a washingtoni tárgyalásaik.

Ezek tárgya az éjfélkor hatályát veszítő kollektív szerződés volt. A felek a határidőt korábban már kétszer módosították – hiába. A nézeteltérés fő oka az: nem tudnak megegyezni az évi mintegy 9 milliárd dollár bevétel elosztásáról.

A milliárdosok (tulajdonosok) és milliomosok (játékosok) vitájaként is leírt konfliktus annyira elmérgesedett, hogy az elmúlt csaknem negyedszázad legkomolyabb patthelyzetét idézheti elő a sportágban. Ezzel bizonytalanná válhat, hogyan alakul az NFL 2011/12-es évadja, beleértve az azt megkoronázó Super Bowlt, amit a tervek szerint jövő február elején rendeznének Indianapolisban.

Persze akad olyan is, aki próbálja humorosan felfogni a válságot. Az ESPN sportcsatorna szakkommentátora például örömtáncokat jósol a cégvezetők körében, ha lerövidül vagy elmarad a szezon. Utóbbiak ugyanis – egy becslés szerint – évi 9,2 milliárd dollárt veszítenek azzal, hogy beosztottjaik munkaidőben „álomcsapatokat” állítanak össze...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.